Från vår till vinter?

Nej då så allvarligt är det inte. Men nu har det snöat lite här i två dagar och det gillar vi inte. Men det är ju iaf inte så att det lägger sig så får hoppas på fint väder resten av veckan. Helena snackade om 11 grader imorn iaf och det vore inte helt fel.

Igår jobbade Deb som sagt sin sista dag, så duktigt av henne hihi. Skönt för henne att inte behöva jobba mer nu ju. Det njuter hon lite av ska jag säga er ; )

Idag begav vi oss ut på en långpromenad till stan för att gå till Vikarservice och snacka lite med Helena och dom. Deb måste ju säga hejdå liksom. Blev att stanna där ett tag och sedan fortsatte vi in på banken för att göra adressändring och han på banken måste trott vi skrattade åt honom eller något så som vi höll på ;) Men men sånt kan man ta när man är här för vi känner inte en människa haha.

Vidare till skatteverket men stoppade in huvudet på Rema 1000 innan och där satt en kille i kassan och han skrattade åt oss från första stunden när vi såg helt lost ut och inte hittade ingången i butiken typ. Men vem vet han kanske skrattade åt hur vi såg ut också för vi var ju inte alltför snygga. Väl hemma sprang jag på toa och hämtade mitt busskort och tog bussen upp till Montana för att hämta min termobyxor och så promenad tillbaka hem efter det.

Blev mkt uträttat idag iaf och vi var hemma 4 timmar senare så det var skönt. Fick massa timmar att gå där. Nu sitter vi och har ätit mat, kollar på tv och slappar. Imorn blire pilates och figur träning för mej och lite packning för oss båda.

// Sofia

Sista veckan för Deb !

I lördags gick vi som sagt i regnet till Sandviken och det blev lite jobbigt på slutet men vi klarade det och hittade också. När vi kom fram bjöds det på god kladdkaka och massa snack med brudarna. Blev ett hejdå till Mia är som nu är hemma i Sverige men vi ska ses i sommar igen har vi bestämt och det ser vi fram emot!

Igår gjorde vi inte så mkt, jag städade lite på badet, köket, stuen och trappen så nu är det lite renare iaf. Tittade på tv och slappade.

Idag är Deb iväg och jobbar sin sista dag som dagisfröken i Norge och kan tänka mej att dagen rullar på ganska bra för henne. Jag vill iaf att hon ska komma hem nu och att vi ska hitta på massa skoj sista veckan nu. Vill inte att hon ska åka hem ju :'(  Kommer inte ses förrän i mitten/slutet av maj och det är lång tid. Men vad kul vi ska ha i sommar!!  :)

Jag har inte gjort alltför mkt idag. Läst ut ytterligare en bok, tittat på tv och suttit här. Nu ska jag ta på mej regnkläderna och ge mej ut i regnet till Kiwi för att handla lite. Vädret är inte kul här idag. Det är kallt och regnet har öst ner hela dagen nästan. Senare kan det bli lite pilatesträning för min del. Hoppas att Anna följer med om hon inte jobbar.

Ha det bra!
// Sofia

Plusgrader och vårkänslor .

När man steg upp för att käka den vanliga frullen igår stod termometern på 10 plusgrader och då blev jag glad och bestämde mej för att bara gå i tröja till jobbet och det gjorde jag rätt i för när jag kom ut var det hur skönt som helst och var varm när jag var framme på jobbet en 25 minuter senare typ. Dagen igår rullade på hur bra som helst iaf även att jag inte va på den avdelningen som Mia och Deb är på. Träffade dom ju på lunchen iaf så det är gött!

Ännu gladare blev jag ju idag när ja skulle käka frulle och tittade på termometern och visaren var uppe på 12:an. Då behövde jag inte ens fundera på att ha någon jacka på mej till jobbet och hur underbart är inte det? Känns verkligen som vår nu de dagarna då man slipper regnet iaf. Jobbet idag var slitsamt men skönt när dagen är klar och det är helg! : )

När vi kom innanför dörren var en soffa borta så nu känner man att det börjar röra på sej och folket börjar flytta ut. De saker som är ens egna tar man och sticker med typ haha. Så nu har vi bara den gamla soffan kvar igen och ingen tvättmaskin och jag har en månad kvar här hahaha. Men det ska jag nog klara på något sätt. Får se hur mkt grejer som kommer försvinna och när. Kan bara har min säng kvar tillslut men den klara jag mej med iaf..
Det blev iaf en löprunda efter jobbet, måste ju passa på när vädret är som det är för imorn kan det vara snö, man kan inte lita på vädret här för det änras hur fort som helst verkligen. Dusch och mat på det och nu sitter vi och lyssnar på The Voice och slappar. Soft ju!

Morgondagen kommer jag börja med att träna men vet inte vad, antingen Figur eller Pilates. Får se vad jag känner för imorn och vad klockan hinner bli innan man kommer upp från sängen och det. Hoppas hoppas hoppas på att grönsakstanten är där imorn också. Var FÖR länge sedan jag fick något av henne nu alltså haha. På kvällen blir långpromenad för Deb och mej. Vi ska traska enda till Sandviken till Mia & Anna för att ha lite "hejdåmys" för Mia som åker hem på söndagmorgon. Hon har alltså jobbat klart nu och lämnar Bergen för en månad i USA och sedan får man se vad hon hittar på. Vi ska ses i sommar i Linköping iaf : )

Kan bli så att jag är ledig i 10 dagar nu. De har påsklov här veckan som kommer nu och då är det alltså inte många barn som är på dagis så det kommer inte finnas så mkt jobb men får väl hoppas på att någon kanske ringer till mej iaf. Man vet ju aldrig. Men är jag ledig så länge så äre bara att hitta på något. Ska bli någon/några fjellturer och sånt. Måste få dagarna att gå ju men det ska jag nog klara av ska ni se.

Nej, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer. Ni får ha en bra helg hemma i Sverige för det ska vi ha! Många kramar till alla er där hemma!
// Sofia

Ännu en söndag .

Då sitter vi här igen och om massa timmar har ännu en söndag passerat i Bergen. Vaknade tidigt idag av att Deb skulle ut och gå och då kan jag ju såklart inte somna om. Jobbigt värre men jag klarar mej allt.

Igår var vi och fixade lite saker på stan bl.a. bokade vi bord på den goda restaurangen Egon till långfredagen : ) Dit längtar vi! haha. Träffade Mia & Anna för att kolla en sväng på rean i Arenum också och det fanns mkt det gjorde det.

Idag blire inte att göra så mkt, städa som vanligt och bara ta det lugnt. Ladda inför en ny arbetsvecka.

Det blev inget kul inlägg idag men men, hoppas att ni har haft en bra helg iaf!
// Sofia

Ni ska få lite bilder för att det är FREDAG !

Det blev inte så kul uppdatering igår så tänkte försöka mej på ett lite roligare inlägg idag. Passa på när man är ledig och inte har speciellt mkt annat att göra. Som jag skrev igår har vi varit här i över ett halvår nu och det har varit ett extremt lärorikt halvår för min del som alltid har bott hemma. Deb har ja flyttat runt lite i sina dar så hon har lärt mej massa bra saker så det är jag väldigt glad över. : )

















Angående vädret så kan jag tänka mej att alla i Norge är överlyckliga nu när regnet har kommit tillbaka under denna vecka. Det har öst ner regn nästan varje dag så snön är snart borta. Skönt att snön är borta men fan va jobbigt att det kommer regna nästan varje dag tills man åker hem nu. Det är ju lika bra att ställa in sej på det iaf så blir man glad om man får en dag eller några timmar utan regn :)

Nej, men så farligt äre faktiskt inte. Visst känns det inte så lockande att gå ut när man ser hur det öser ner och allt men det är bara ta på sej regnkläderna och bege sej. Jag sitter här nu och ska ta mej ut efter detta inlägg och gå och handla lite och det ser jag faktiskt fram emot haha. Eftersom att det är mkt regn så har det blivit varmare också. Mellan 4-6 grader är det iaf så det är inte helt fel. Bara jag slipper frysa så är jag nöjd.

Imorn är det två veckor kvar tills Deb åker hem och shit det låter så extremt lite verkligen och ännu längre när jag tänker på att det är lite mer än fem veckor kvar tills jag åker hem. Det är liksom över en månad kvar haha. Men det kommer gå så fort, det vet jag. Jag kommer förhoppningsvis ha fullt upp här hemma med massa saker iaf så tiden kommer rulla på..

Kommer ju dessutom spendera en av veckorna i april i underbara Egypten som jag bara älskar. Bara tre veckor kvar nu typ. : ) Undra om man kommer få se massa olika saker som är gjorda av handdukarna denna gång också? På bilden här under har våran städare gjort mej av handdukar haha.



Nej, nu ska jag ta på mej och gå ut i regnet. Tar en jobbig promenad på vägen när jag ändå håller på och så en skön dusch efter det och måla naglarna och fixa. Ska nog röra mej upp mot Montana tror jag. Uppför alla trappor och sen den brantaste backen ever typ men det ska bli skoj. haha. Måste få tiden att gå tills Deb kommer hem för då blire fredagskos!!

Ha en bra helg!
// Sofia

6 månader .

Allt är bra med oss här i Bergen. Deb har börjat räkna ner dagarna tills hon ska hem och hon sa i morse att det var 18 dagar kvar? Tror det stämmer. Det är inte mkt alltså. Shit vad jag kommer sakna henne när hon drar..

Vi har iaf varit bosatta här i Norge i lite mer än ett halvår nu. Det är helt sjukt vad fort tiden går att vi har varit här i 6 månader nu. Kan inte fatta det. Känns verkligen inte som att det är så länge sedan vi åkte hemifrån första gången där.

Btw. så fick jag ett mail av pappa igår om att han har bokat biljetter till Green Day på Ullevi i sommar, så kul! :) Hoppas på en underbar helg i Götet alltså..

En dag kvar sen äre heeeelg igen! :) Har lite saker på G vi ska göra men dom håller vi nog för oss själva ;) haha.
// Sofia

14 mars, 2010 .

Söndag och vi har gjort ungefär lika mkt som vi brukar göra på söndagar. Alltså tvätta, städa, kolla på tv och sitta vid datorn haha. När vi vaknade öste det ner snö sen blev det jättefint väder med massa sol och värme och helt plötsligt kommer det hagel och värsta snöovädret igen och så har det hållt på idag typ. Man vet aldrig med vädret här haha.

Nu ska vi iaf kolla på film och käka lite glass och bara slappa. Imorn äre ny vecka och då är det nya tag som gäller..

Ett år sedan idag och saknaden är enorm!! <3 Always in my heart


// Sofia

Lön + helg .

Jobbade som sagt på samma barnehage som Deb & Mia i torsdags och igår. I torsdags var det kaos och vi alla var tjuriga på att det inte gick bra och ja allt. Man kan ju inte säga att man var sugen på att gå till jobbet när man vaknade på fredagen där men gick det med inställningen att det kan inte bli värre än vad det var igår och det stämde. Dagen rullade på ganska bra ändå och det var mkt roligare än i torsdags det var gött. Ett stort + var att Deb fick va i min grupp på eftermiddagen. Då blev det mkt roligare. : ) Så denna jobbvecka slutade bra trots allt!

Var även löning igår och det var man ju tvungen att fira så vi gick förbi kiwi och köpte lite godis, nötter, kycklingfile och sånt och det blev riktigt fredagskos. Käkade kycklingfile med potatissallad och det var gott.. : )

Inatt får vi ju inte glömma att blogga lite om heller. Trötta som vi alltid är på fredagskvällarna la vi oss runt elva som vanligt och jag läste och släckte lite senare och när man precis har somnat in och sover vaknade både Deb och jag av att det knarrade loss uppifrån så efter massa klagande och sånt somnade vi 30 min senare igen. Fyfan, fatta vad jobbigt det är.. Men snart flyttar han ut haha ;)

Vaknade runt nio idag och jag var hur trött som helst så låg och drog mej och läste lite i boken som jag har bestämt mej för att läsa ut denna helg så det är bara att sätta igång. Det kommer nog inte va så jobbigt för nu börjar det bli väldigt bra och spännande så jag vill veta vem som är mördaren.

Ja, vad har vi gjort än så länge idag då? Jo, ätit god frukost, kollat på tv, suttit vid datorn och så har vi hunnit med att göra lite nytta också. Eller inte jag kanske men Deb iaf. Hon har börjat packa lite inför sin hemresa som är om lite mer än två veckor eller tre kanske det är. Snart åker hon hem och lämnar mej här iaf :(  Hon har inte mkt kvar i sin lådor nu så jag har övertagit dom med allt mitt haha. Vi har även passat på att städa lite på rummet. Med städa menar jag typ sopa golvet och damma lite. Men det känns bra att vi har gjort lite nu iaf.

Ska snart gå till kiwi en sväng för ikväll ska vi ha lite mys med våra brudar som vi gillar så mkt! :)

Ha en bra helg alla!!
// Sofia

Tirsdag .

och solen skiner just nu. Sitter med solen lysande i ansiktet nu och det är inte helt fel. Gick upp som vanligt med Deb idag och hoppades att någon skulle ringa om jobb men ikke. Då är det bara att göra det bästa av dagen helt enkelt och jag bestämde mej för att ta på mej springskorna och ge mej ut och löpa lite. Var ett tag sen så det var skönt faktiskt. Blev lite styrka på det och sen en skön dusch när det väl blev ledig på badet. Alla skulle tydligen in där samtidigt idag så jag bestämde mej för att vänta lite eftersom att de andra hade lite bråttom pga. skola.

Nu har jag iaf kommit ner till stuen och här sitter jag i min ensamhet och läser bloggar, kollar kläder och bara slappar. Blir kanske lite yoga träning ikväll :)

Deb & jag ska vara på samma ställe på torsdag och fredag, det ska bli hur kul som helst. Mia är också där så det blir två dagar med massa svenskar haha. Det gillas!

Glömde skriva att husägaren var här i söndagskväll och hade möte med oss i huset om vad han skulle göra när vi flyttar ut nu och så. Det är två som flyttar i början av april och jag i slutet av april då äre det bara tre kvar och de måste betala massa pengar för att bo här då så vi alla har bestämt oss för att flytta ut innan sista april nu. Kommer kännas tomt efter ett tag men hihi.

Killarna i huset har alltså börjat lägga ut möbler och allt sånt på internet för allt ska ut haha. Men det ska väl förhoppningsvis gå bra. Känns gött att det är sista hyran, elräkningen och allt sånt vi betalar denna månaden ändå om det är ganska mkt eftersom det är uppsägningstid och sånt men men det får man väl ta. Det var ju inte meningen att det skulle bli såhär precis men så äre nu.

Lönen rullar in på kontot på fredag också och det känns mkt bra :)
Btw. så befinner jag mej i Afrika om en månad och det känns ännu bättre! :) Längtar hur mkt som helst. Ska bli kul att träffa brudarna också!

Nej, nu ska jag sluta här och fortsätta titta runt lite på allt möjligt på internet. Ha en fortsatt bra dag alla!
// Sofia

Tjejkväll med lyxmiddag !

Gårdagen var toppen! :) Anna & Maria kom runt halv sex och då började Deb och jag med maten som var värsta lyxig för oss. Kött, ja ni hörde rätt vi åt KÖTT, första gången sen vi kom hit och till det hade vi potatissallad och vitlöksbröd. Det var väldigt gott tyckte jag och de andra två brudarna stod för efterrätten och den har hur god som helst den också. Någon sorts chokladkaka av något slag, mumma! Detta är inte värsta lyxiga middagen för er som läser detta fattar vi ju men ni fattar ju hur mkt vi uppskattar allt när man väl får något lite utöver det vanliga här.

Vi snackade om allt och kollade på film och bara slappade. Trevlig kväll som vi måste göra om! Passa på nu sista veckorna innan folket börjar röra sej hemåt Sverige!

Idag ska vi inte göra så mkt, städa lite och sen ikväll kommer husägaren på besök, får se hur det går och vad vi ska göra. Fattar inte så mkt men men det märks väl det också haha.

Lite uppdatering där! Nu ska jag fortsätta slappa! Ha en bra söndag alla där hemma.

Ett stort grattis vill jag säga till min underbara kusin Robin som fyller år idag också :) Saknar dej, men snart ses vi! <3


// Sofia

Första helgen i mars .

Jobbet har gått bra dessa två dagar jag har jobbat denna veckan. Dagarna har rullat på ganska bra så det är skönt, för nu är det ju helg och inte vilken helg som helst utan första helgen i mars är redan här. Säger det varje gång men det är helt sjukt hur fort det går!! Det gillar vi! :)

Har tränat lite med Anna i veckan och det är kul att ha någon att träna med : ) pilates, yoga, figur och mkt mer blire..

Helgen då:
Ikväll gör vi inte så mkt, sitter mest och väntar på att kl ska bli elva så vi kan kolla på veckans konsert på MTV. Hoppas på att det är något bra denna vecka också.. Kings of leon vore ju inte helt fel. Lite drag i huset det lär bli då.. Vi har hört att det är fler som gillar Sex on fire!!

Imorn blire träning på förmiddagen någon gång tror jag och sen blire tjejkväll med Anna & Mia (som vill komma bort från killarna lite) och då ställer ju Deb och jag upp såklart :) Blir middag och sånt hos oss och det gillas! :) Kommer bli en myskväll helt enkelt..

Söndag blir städdag och inte så mkt mer vad jag vet nu men något mer ska vi nog hitta på ska ni se. Beror på hur vädret är. Har hört något om att det ska komma regn på söndag och hålla på hela veckan och det brukar ju stämma när de säger att det ska regna här för det var länge sedan det gjorde det nu. Vore inte helt fel faktiskt för då kommer väl förhoppningsvis snön att försvinna. Det som är trist är att det ska regna när man ska ut och leka med barnen och så. Det blir så mkt tråkigare och jobbigare när man blir dyngblöt men det får man väl ta..

Det var ett tag sedan vi lade in några bilder här så tänkte att ni skulle få se några från när systrarna var här. Inte världens snyggaste bilder kanske men ni får ju iaf se lite haha ;) Titta och njut! ;)
















Många varma kramar till alla där hemma från Deb och mej i Norge! :) Hoppas ni får en underbar helg!
// Sofia


Ledig idag, igen!

Usch vad jobbigt. Inget jobb igår och inte idag heller : ( Är det pga vinterferien som är här denna vecka tro? Det tror jag, alla barn går väl inte på dagis när det är lov heller. Men det är bara fortsätta hoppas på att det blir resten av veckan då..

Var ute på en promenad förut och det var skönt. Solen sken och det var så gött. När jag kommer ut från en kokhet dusch öser snön ner.. Konstigt väder? haha. Nu är det mer åt solhållet igen men man vet aldrig hur det kan bli här.

Har snackat massa med Sara idag :) Saknar dej också gumman!!

Nu ska jag snart möta upp Anna för lite yoga så det är bäst jag rör på mej och byter om och lite sånt. Måste hinna med kvart i bussen ju annars blire ingen yoga och det vill man ju inte missa.

// Sofia

The Voice !

Några av låtarna som spelas flitigt här i huset just nu av olika personer!











Dessa plus Bad Boys, Bad Romance, Shakria och mkt mkt mer gillas på Ibsensgate 114 b i Bergen just nu! Får ju inte glömma bort alla norska artister som är sååå bra också! haha.
// Sofia

1 Mars, 2010 .

Då var vi inne i en ny månad! :) När denna månaden har gått åker Deb hem från Norge och jag blir kvar ytterligare en månad. Jag har inte ens varit här hälften av dagarna denna gång men det är inte långt kvar innan jag också kan börja räkna neråt hah ; )

Det är nu mindre än ett halvår kvar tills Sara och jag åker till Magaluf på bartenderutbildning och snart bara en månad kvar tills jag åker till Egypten med brudarna : ) Har mkt att se fram emot nu så det kommer gå strålande!

Idag är jag ledig för det var ingen som ringde till mej : ( Men vilket väder det är idag, solen skiner och det värmer verkligen. Sitter inne och kokar nu nästan. Var ute en sväng förut och det var inte helt fel det heller. Passade på att slå bort ytterligare lite snö/is på trappan så det är lite mindre risk att man slår ihjäl sig varje gång man ska gå eller kommer hem. Tittade även i brevlådan när jag ändå var ute och värsta brevet låg det där i och det var till mej : ) Då blev jag glad. Turkisk peppar, skvaller- och modetidningar och lite saker från Pernilla : ) Tack så jättemkt!! Nu har jag lite att göra framöver.

Sa senast igår till Deb att tänk vad gutt det skulle va med en svensk tidning nu och ha att läsa. Nu några timmar senare har jag 9 st :D Det gillas!! Så nu ska jag sluta sitta här och luta mej bakåt i soffan, ösa i mig vatten pga. värmen i stuen (JA, ni läste rätt jag klagar nu på att det är FÖR varmt inne) och läsa tidningar och käka turkisk peppar i väntan på att Deb ska komma hem från jobbet. Hon har tidig vakt idag så det är inte långt kvar nu.

Ska träna med Anna senare under kvällen. Vi ska testa på Figur Puls tänkte vi. Får se vad vi tycker om det! Kul att jag har någon att träna med nu! : )

Hoppas ni har en bra dag där hemma i Sverige! :)
// Sofia

RSS 2.0