-

Ny header kommer komma på bloggen när vi har tid att fixa det. Lite nya bilder och sånt! Men nu tar vi jullov så det får bli efter jul!

God Jul & Gott Nytt År!!
// Sofia & Deborah

Update from Sweden !

Vilken resa hem. Det gick galant men mellan en viss tid höll vi på att frysa ihjäl men men vi tackar han som inte fattade något för att vi fick sitta inne på kebabstället till kl halv fem på morgonen så vi kunde gå till stationen efter det : )

Tågresan kändes inte alls att va så lång som 6,5 timme och när vi väl satt på flygbussen så var det bara 3 timmar kvar tills vi skulle landa i Sverige och tidigare blev det. Flyget tog inte lång tid alls kanske 40 min så vi va i Skavsta redan 09:15, vilket betydde att vi anlände till Vimmerby runt halv ett och då hoppade jag av hos faster som jag saknat så för en underbart god fika : ) Tack för den!!

Efter det kom jag hem och det känns lite konstigt. Huset kändes konstigt och litet och det var helt skumt bara. Det är inte här jag bor kändes det som men har redan vant mej lite. Svårt att komma ihåg vart vissa saker är men det är bara att leta vidare så hittar jag nog det jag söker!

Gick in till Louise och vi drog en sväng och styrde med lite saker och avslutade med att hämta upp Julia på stan för att åka hem och packa upp väskorna och fixa med lite saker.. Efter det blev det fotbollsträning och jag var inte för pigg men det var skoj iaf att träffa alla : ) Har saknat er också!

Har alltså hunnit träffa ganska många redan första dagen i Vimmerby bl.a. Pernilla, pappa, Julia, alla i fotbollslaget, Lotta, Antonia och mormor m.fl.

Nu känner jag mej så sleten att jag inte orkar skriva mer så nu ska jag krypa ner i sängen, (helt UTAN Deb) vilket kommer kännas så konstigt... Har inte sovit på över 1,5 dygn nu så börjar bli dags känner jag i kroppen. Har inte för mkt ork längre.

Ha det bra alla för det ska jag ha de närmaste veckorna hemma i kalla och snöiga Sverige! Eller Svergie som Deb skulle skrivit! haha. ; )
Några dagar framöver är fullbokade med saker jag ska hitta på och mer lär det bli men det ska bli kul : ) Btw. så är det mitt svenska mobilnummer jag använder nu igen! : )

Ha det!
// Sofia

Då var det dags för hemresa .

Nu sitter vi vid köksbordet och gör inget alls. Väntar på att kl ska gå lite snabbare så vi kan få laga mat och sen åka till tåget. Det är ca 4 timmar kvar nu. Vi åker med bussen hemifrån runt två för att va i tid.. Denna dagen har man sett fram emot så mkt och nu är den här, det känns overkligt typ. Vi kommer nog inte fatta det förrän vi sitter på tåget har vi sagt några ggr nu på morgonen. Resan kommer va lång men vi kommer klara det så bra hoppas vi : ) Har ju varandra som tur e haha!

För er som inte har läste det någon gång så kommer vi åka tåg från Bergen till Oslo i 6,5 timme. Vänta på Oslo centralstajon i 7,5 timme för att 06.00 imornbitti ta en flygbuss till Rygge som vi ska flyga ifrån.. Vi landar i Sverige 09.25 och då sätter vi i våran svenska sim-kort så det är bara att ringa och skicka sms och allt ni vill.. : ) (Kom alltså ihåg att från och med imornbitti och ca tre veckor framåt har vi svenska nummer igen).

Vi har packat klart allt nu och det som återstår att göra är att klä på sej kläderna vi ska åka i typ. Vi ska ställa oss att laga mat snart med och idag får det blir pasta, köttfärsås och majs : ) Mumsigt värre för oss här i Norge!! hihi.

Btw. så såg vi på Wallander - hämnden igår, den va bra : ) Höll oss vakna länge. Jag släckte lampan vid halv två haha. Det är länge för att va oss om man tänker på att vi har legat i sängen redan innan nio några ggr till och med..

Nej, nu finns det inte så mkt att skriva. En sak som känns bra att skriva är att VI SES ist för vi hörs.. Så till vissa säger jag VI SES IMORRN!! : )
Ha de

// Sofia

Julstädning .

Det var dags för julstädning idag och vi satte igång direkt efter frukosten runt 12 efter att ha slängt in lite tvätt i maskinen. Deb och jag fick välja vad vi ville "storstäda" som vi tolkade julstädningen som och vi valde stuen och kjøkkenet. Gud vi visste ju inte vart vi skulle börja, så mkt grejer och jag vet inte vad.

Deb försatte sig iaf i köket till en början och tog ut allt i skåpen och torkade ut och hade sej medan jag var inne i vardagsmrummet och dammade loss och hade mej. Det gick kjemepbra och till slut möttes vi i rummet mellan typ. Där står det ett köksbord men det används inte som det men nu efter 3 timmars städande har vi numera ett köksbord med stolar så man kan sitta och äta och det ser så mkt bättre ut än vad det gjorde innan. Det var mkt att göra eftersom att vi inte har någon dammsugare. (Vi har alltså inte hållt i en dammsugare på över tre månader). Men vi vill inte ens veta när de senast dammsög i detta hus..
Inne i vardagsrummet kunde man hitta allt från döda getingar, pengar, strumpor och MASSA damm. Inte för fräscht!

Känns lite mysigt till och med nu, har massa ljus och sånt också så snart blire mörkt och då ska vi tända massa ljus, laga mat och sitta i köket och äta : ) Sen blire mys i stuen. Synd bara att vi inte har gjort detta tidigare men men haha. Får se hur det ser ut om några dagar och när vi kommer tillbaka i januari. Kommer det städas när vi inte är här? Det är en bra fråga det!

Nej, nu ska vi traska till Kiwi (som har söndagsöppet) och köpa pepparkakor så man har något att ge till barnehagen på tisdag när det är våran sista dag för detta år!

2 jobbdagar kvar! Snart är sista helgen i Bergen för detta år avklarad!

Ha en fortsatt bra dag.
// Sofia & Deborah

Upptinad mat och stinkande tvätt .

Igår efter jobbet gick proppen, vilket resluterade i att internet inte funkade, tvättmaskinen la av när vi precis hade slängt i jobbkläder m.m. och frysen slutade fungera. Mattias försökte lösa det ett bra tag men det gick inge vidare så vi typ "sket" i det. Hoppades på att Vidar skulle komma hem men nej då. Efter ca 4 timmar kom vi fram till att vi inte kommer få igång det idag så vi öppnade maskinen som var full med dyngsur tvätt som inte luktade något vidare. Gick upp i duschen och började vrida ur allt och hänga upp det på stolar i huset. Precis när vi var klara med det kommer Vidar hem och fixar internet men bestämmer sej för att fixa med tvättmaskinen och det i morgon (idag alltså)..

Tvätten var fortfarande blöt när vi vaknade och inget hade hänt med proppen. Började med en promenad i det iskall vädret redan vid åtta. Sedan åkte vi ner till stan en sväng och gjorde inte så mkt och när vi kom hem igen var det fixade. Vi kände på maten i frysen och den hade börjat frysa igen. Nu har vi slängt in en tvätt igen och hoppas att vi ska klara av det denna gång.. Hoppas hoppas..

Idag har vi även packat ner lite av det vi ska ha med oss hem på onsdag så nu känns det verkligen att det inte är långt kvar. Fick ner allt jag ville så det är ett stort plus.  : ) Två dagar kvar att jobba nu, måndag och tirsdag.

Imorn blire tydligen ordentlig julstädning i hela huset och ALLA ska hjälpa till har det skrivits lapp om här i huset så det ska bli kul att se hur det blir och hur det går med det. Annars händer det nog inte så jättemkt imorn skulle jag tro. En promenad kanske det kan bli.


(bjuder på en bild för det var ett tag sedan)

Nej, nu är det snart nytt avsnitt av The Hills och det kan man ju inte missa så nu ska jag dra mej!
Ha det bra alla där hemma!
// Sofia

1 vecka kvar!

Tills vi sitter på tåget mellan Bergen och Oslo! Det är alltså bara torsdag, fredag, måndag och tirsdag kvar att jobba. Det är inte mkt alls så det ska nog rulla på!

Jobbet idag gick bra och jag ska dit upp imorn också men till den andra barnehagen men det ska nog gå det också. Kan bli så att jag får åka ner till byen igen och gå på teater i kyrkan men det gör mej inget. Då går dagen fort som bara den.. Vilket jag giller!

Deb och jag har precis tittat på Andra avenyn och jag ska snart dra mej uppåt och läsa i min bok, Män som hatar kvinnor och jag älskar den nu när jag har kommit igång. Läste två kapitel igår för vi kom isäng redan vid tjugo över nio så det är gött. Höll på att somna in runt halv tolv när jag vaknar till ordentligt av att Deb ska på do, vilket hon gör hur ofta som helst på kvällarna/nätterna haha. Då började det även knarra loss som fan där uppe och då hade vi något vi inte kunde somna pga men till slut gick det också. Vi vaknade hur trötta som helst men det är ju som sagt var inte många dagar kvar nu så vi står ut!

Godnatt Sverige!
// Sofia

Tirsdag 8 desember, 2009

Börjar med gårdagen:
Jobbade igår och det gick bra! Synd bara att jag är inne på mina sista dagar på denna barnehage, hoppas jag får åka dit någon gång i vår också. Skulle va så kul! : ) Blev en springtur efter jobbet och lite styrka på det. Sen käk - stekta grönsaker och korv.. : )

Igårkväll satt Deb och jag i stuen (vardagsrummet) och tittade på tv och efter ett tag kommer Alex och Karlsson. Efter ytterligare några minuter kommer Vidar då är alla hemma och det har inte hänt alltför ofta. Vi fem satt och skrattade och hade oss : ) Det var himla skoj och trevligt! : ) Sånt gillas!
Efter ett tag ringer det på dörren och Astrid kommer, Mattias flickvän och dom kommer in och snackar lite med oss inne i stuen och då var alla i samma rum plus en ekstra. Det har aldrig hänt. Tur att vi fick en ny soffa då ju så vi har två annars skulle detta aldrig kunnat hänt typ haha.

Tirsdagen nu då:
Jobbet idag har gått bra och det har varit en kjempegøy dag uppe på Fløyen : ) Efter jobbet blev det en promenad och dusch och käk på det!

Nu sitter jag och dricker te och tittar på The Voice och väntar på att Deb ska komma hem från Friskis & Svettis. Men ser visst nu att det är dryga timme kvar och då ska jag ligga i sängen och läsa min bok som jag gillar : ) Så gött att jag har kommit in i den nu. Lite trist är det väl att man redan vet vem som är mördaren men men det funkar ändå!

// Sofia


Andra advent .

Idag sov vi länge, vaknade kvart över tio. Men shit vad det blåste ute, trodde för ett tag där att huset skulle blåsa ner! Det var sjukt, och så har det varit hela dagen. Det har inte varit bättre av att vi har varit uppe på Fløyen hela dagen men mys och kul har vi iaf haft.. Skönt att va ute i friska luften också : ) Vi mös till det med att ta med lite fika och hittade en liten hytta vi kunde sitta i där det var vindstilla : )

Vi hittade även lite saker som vi shoppade i affären där uppe men vad det är får ni se när vi kommer hem..  ; ) Julklappar kanske? Vem vet?? ; )

Jag visade Deb min barnehage och lite andra ställen som vi har besökt när vi har varit på tur och sånt. Kan ju inte så mkt men lite koll har jag allt där uppe.. Det var massa folk där idag iaf och det var mys! Deb hade inte sett det i mörkret heller men det har hon nu och jag tror nog att hon gillade det! Mkt kort blev det iaf men det får ni se någon annan dag. Trötta tjejer nu så vi pallar inte fixa och styra med bilder! Men det kommer någon gång lovar vi!

Maten satt gott i magen när vi kom hem. Grönsaker fick det bli dagen till ära. Vi har varit så duktiga denna vecka känner vi och vi ska klara en vecka till : ) Massa träning står på schemat! Nu ska vi kolla på film och dricka te. Uppladdning för en ny vecka med jobb och roligheter! Btw. så äre bara 7 dagar kvar att jobba nu så det är verkligen slutspurten för detta år. En konstig grej är att massa barnehagar har öppet på julafton, min är en av de..

Ha det bra!
// Sofia

Grönsaker .

Vi började dagen med en promenad sen dusch och frulle på det : ) Dunkade sedan loss till norgemusiken på datorn och fixade oss för en runda i byen! Avslutade med en sväng förbi grönsakstanten och hon hade grönsaker idag och vi tog varsin påse och öste i morötter, paprika, purjolök, vitlök, sockerärtor, broccoli, apelsiner m.m. Så det blev en mkt god middag när vi kom hem med en stor grönsakstallrik : ) mumsigt värre!
Ni som känner mej vet att jag inte är något stort fan av grönsaker. Innan jag åkte hit åt jag majs och gurka typ. Här har jag testat så många nya grejer och det är pga av Babbi. Men det är jag glad för, shit vad gott det är : ) Det blir att fortsätta äta grönsaker när jag kommer hem! Smakade även falafel idag som Babbi älskar och det var en speciell smak men gott vare också : )

Så nu har vi mat för hela veckan och det ska bli gott! Behöver inte handla många mer saker innan vi åker hem nu så det känns skönt..

Nu sitter vi och kollar på film och myser lite bara.
// Sofia

Blev visst långhelg .

Sitter här och har inte jobbat idag heller så det blev visst långhelg för mej, torsdag-söndag. Har inte gjort så mkt idag - promenad, tränat lite och så. Både Babbi och jag har varit duktiga med träningen denna veckan. Jag har gått tre dagar och sprungit två så det känns bra!

Nu sitter jag och väntar på att Deb ska komma hem från jobbet. Jag börjar bli hungrig. Snart är det alltså FREDAGSMYYS, igen! : ) Blir X Factor och lite sånt ikväll..

Imorn blire en sväng in till byen för att checka lite i affärerna, bara strosa omkring och ha det gött! På söndag ska bli dra oss upp mot Fløyen. Det är något där varje advent så vi tänkte se vad det var och lite. Är vädret bra kan det bli att vi går ner. Tar inte så långt tid!

Har varit fint väder hela veckan men idag när jag va ute och gick började det regna och precis när jag kommit ut från duschen öste det ner regn. Hoppas att det kan va uppehåll i helgen. Btw. Så är det näst sista helgen i Norge för detta år dennahelg.. haha.

Om en vecka är det dags för lön igen och det gillas!  : ) Tråkigt bara att det första man gör är att betala hyran och allt sånt..

Yes, vilket tråkigt inlägg det blev idag! Nu ska jag sluta för har inget att säga! haha.
Ha en bra helg!
// Sofia

Ledig .

Har jag varit idag och får se om det blir jobb imorn. Hör de av sej så javisst men det märks ikväll elr imornbitti..
Började dagen idag med en promenad för att avsluta vid Kiwi och köpa bananer, morötter, fil och clementiner. Gick hem tog en dusch och sedan käkade jag en god fruost : ) Sen satte jag på en maskin med tvätt med mina träningskläder men det gick ju inte så bra för när Alex och Karlsson gick i morse satte någon av dom på torktumlaren så proppen gick. Det var inte kul.

Jag har varit ensam hemma hela dagen och har knackat på hos tre grannar och ingen har varit hemma och kunnat hjälpa mej. Det var först 5 timmar efter det hade hänt jag fick tag på en gubbe i huset nedanför som kom upp till mej och kollade och visade mej hur man gjorde och så. Fick gå till Kiwi med Deb och handla proppar för dom var ju såklart slut här hemma. Mattias fixade det så nu funkar internet och tvätten är igång igen. Det har varit en jobbig dag för mej med tanke på maten och allt vi har i frysen också men men nu är det löst iaf och till nästa gång kanske jag kan klura ut det själv hur man ska göra haha.

Åkte ner till stan runt ett tiden för att kolla på grönsakstanten hade något att sälja men det hade hon inte idag så det blev hem direkt.. Deb är iaf hemma nu efter en löprunda och dusch så nu ska vi snart laga mat och slappa resten av kvällen. Det ska bli skönt!

Snart helg igen! : )
Om exakt två veckor sitter vi hemma i Vimmerby för er som vill veta haha. Och nu har vi bara 8 dagar kvar att jobba. Elr Deb har, jag vet inte hur många jag får jobba men så många dagar är det iaf kvar.. Inte långt nu!

Nej, nu ska jag ut i köket och laga mat. Blir samma som igår!
Ha det bra.
// Sofia

11 uker .

Firar vi idag. Det är så länge vi har varit bosatta i Norge nu. : ) Känner sej verkligen hemma här nu kan jag ju säga..
Jobbet gick bra och när jag kom hem gav jag med ut på en löprunda, ja idag IGEN! Vad har hänt? Två dagar i rad. Så många ggr har jag nästans aldrig sprungit haha. Men det var skönt iaf. Sen gjorde jag lite styka på det och nu sitter jag och väntar på Deb så ska vi laga mat.

Idag står det cklig blodpudding, stekta morötter och korv på schemat! Men det ska nog glida ner snabbt det med : )
Har varit här i elva veckor idag och det känns bra. Två kvar tills vi börjar våran resa hem nu!! Vi är alltså hemma om 2 veckor och 1 dag! Det ni!!

Nej, nu ska jag ut i kjøkkenet och laga mej lite mat.
Ha det bra!
// Sofia

1:e december !

Har firats idag haha. Helt sjukt att det redan är december. Inte länge sedan det var första november.. Men det gör då inget.. Jobbet gick bra men det har varit kallt.. Började dagen med första adventsfirande på barnehagen uppe vid bålen och sjöng sånger och kollade på en teater som några hade gjort : ) Vi var även på tur och mös i skogen med bål och allt..

Slutade halv fem idag och var hemma lite efter fem och då bytte jag bara om och gav mej ut på en löprunda för att sedan komma in och köra lite styrka så nu känner jag mej duktig haha. Orkade springa hela rundan också så det är gött! Får bli flera ggr innan vi åker hem..

Nu ska vi dricka varmt och kolla på Andra Avenyn.
// Sofia

RSS 2.0