Vecka 49 .

Då har måndagen varit och den gick som en dans på is! Fyfan vad kallt det har varit idag och fryser än.
Idag har vi varit på dockteater i byen så idag har jag gjort massa. Åkt fløibanen 4 ggr och åkt båt bland annat. Var i en kyrka i byen och tog en mysig liten båt dit för att det gick snabbare och sen hade jag lunch en timme och då passade jag på att gå en promenad och äta min lunch ute i solen på en bänk med fin utsikt : ) Mysigt var det!

När jag kom hem bytte jag skor och gav mej ut på ytterligare en promenad och sen lite styrkeövningar hemma på rummet efter det och sen en varm dusch..

Det har varit frost, iskallt och så idag så det kan nog bli snö snart om det fortsätter så här men det märks..

// Sofia

Vecka 49 .

Då har måndagen varit och den gick som en dans på is! Fyfan vad kallt det har varit idag och fryser än.
Idag har vi varit på dockteater i byen så idag har jag gjort massa. Åkt fløibanen 4 ggr och åkt båt bland annat. Var i en kyrka i byen och tog en mysig liten båt dit för att det gick snabbare och sen hade jag lunch en timme och då passade jag på att gå en promenad och äta min lunch ute i solen på en bänk med fin utsikt : ) Mysigt var det!

När jag kom hem bytte jag skor och gav mej ut på ytterligare en promenad och sen lite styrkeövningar hemma på rummet efter det och sen en varm dusch..

Det har varit frost, iskallt och så idag så det kan nog bli snö snart om det fortsätter så här men det märks..

// Sofia

Myssöndag .

Nu sitter vi i soffan och ska snart ställa oss att laga mat - stekt potatis och biffar blire för mej idag : ) Sen ska jag ta mej ett glas mjölk och pepparkakor efter det : )

Idag har vi hunnit med massa saker känns det som och man känner att man har varit lite duktig till och med. Började med att slänga in en tvätt i maskinen och sedan gick vi ner och käkade frulle. Deb gick upp för att fixa med låset på våran dörr och det blev bra efter ett tag så nu kan vi låsa när vi drar till Sverige. Medan hon fixade det passade jag på att städa badrummet och trappen som vi hade denna söndag och det gick bra det med. Vi fortsatte in på vårt rum och städade där och sedan gick vi ner och kollade på Sunes sommar. Det hade passat bättre med Sunes jul men nej då haha.

Sen blev det pepparkaksbakande, julmusik, levande ljus och hela köret : ) Det var myyysigt! Det som fattades var glöggen, det skulle varit så gott men det får bli när jag kommer hem för pappa hade tydligen köpt någon han trodde skulle va så god så det hoppas jag att den är. Bra gick det också och goda blev dom : ) Måste ju passa på att göra något när det är första advent och allt så nu luktar det pepparkakor i hela huset och det är inte helt fel det heller! (Kort kommer nästa helg)

Jag tog en dusch på det och är nu redo för en ny jobbvecka. Kollar man på vädret ska det bli fint väder också så hoppas verkligen att vi slipper regnet. Men det jobbiga är ju att det blir svinkallt när solen lyser. Men sånt man får ta ju..

Ni där hemma har inte börjat på era kalendrar än men vi har redan kommit till lucka 7, de ni haha. Nu är det bara 2 veckor eller 17 dagar om man vill det för det låter mkt mindre kvar tills vi börjar våran resa hem. Det är inte långt : )

Nej, middagen ska va klar till The Hills så det är dags att jag rör på mej nu!
// Sofia

Perfekt dag !

Började med en god frukost för att sedan börja fixa oss för Åsane och ikea.. Började med det ena köpcentret och bara gick och tittade på kläder, smink och allt vad det nu var : ) Hade bestämt oss att vi bara skulle slöa runt och verkligen inte skynda oss och vi klarade det hela dagen..

Det finns mkt som man vill ha men vi var duktiga och till slut kom vi till ikea och där trivdes vi : ) Efter ett tag där kom restaurangen och då var det dags för den efterlängtade köttbullemenyn och så gott det var! Satt och njöt verkligen av den och det var gratis påfyllning på läsken med så det blev tre glas cola för min del och om det var gott elr? : ) Nu har jag druckit fem glas läsk sen vi åkte hit! Fortfarande lite ovanligt med kolsyra känner jag ju men måste ju vänja mej för när jag kommer hem ska jag dricka massa julmust : )

Ikea här är inte så jättestort känner man och servicen på restaurangen var sämst! Två st som serverade mat så det gick ju inte för snabbt, har aldrig stått så länge i kö på ikea i hela mitt liv men men det var väl värt det till slut iaf! haha.

Efter maten gick vi vidare till de roligaste avdelningarna med glas, tallrikar, tavlor, lampor, ljus och allt vad det är på den understa våningen : ) Vi gillert!

Köpte mej en pepparkaksdeg så imorn ska vi baka loss här hemma : ) Ska bli gott! Får se om vi lyckas bra utan kavel och formar men vi ska nog klura ut det med om vi klarat oss så här länge i detta kök haha. Fick såklart bli varsin softis (glass) med och det var gott : )

Gick in på Risøe en gång på vägen till bussen och tur var väl det för där blev vi fast väldigt länge.. Kom ut med varsin klänning och jag är sååå nöjd med köpet. Fick bli en lila och jag fastnade verkligen för färgen och det märkte nog Deb med för som jag har tjatat om det haha. När jag hade den på mej kände jag för att klä upp mej och partaja loss.. Så sugen tills jag kommer hem och får använda den nu men vill inte trycka ner den i väskan men det är ju ett måste haha.

Hemma runt sju så vi har fått hela dagen att gå och det känns bra att vi har gjort något  : ) Nu sitter vi i soffan och kollar på Mamma Mia och det är inte första gången vi ser den ska jag säga er haha.. Sen blire nog lite American Pie på det..

Det var väl i stort sätt våran dag. Kommer säkert komma upp några bilder från dagen och morgondagens pepparkaksbak innan vi far hem härifrån! ; )

// Sofia

Helg, igen : )

och det känns så underart : ) Vi sitter här och njuter loss verkligen! Jag har varit ledig idag men har inte gjort så jättemkt. Började dagen med en promenad och slapp precis undan regnet och sen gick jag förbi Kiwi på vägen hem och köpte lite fil, bananer, mjölk och russin.

Långdusch och fix på det och sen en god frukost framåt elva.. Hade tänkt åka ner till Bryggen och titta om grönsakstanten var där men regnet stoppade mej för det har öst ner hela dagen och det har varit kallt så det var inte så lockande.. Målade mina naglar och denna gång fick dom bli svarta och det känns lite ovanligt när jag är van vid mitt ljusrosa.. Men det funkar allt.. Får se vad barnen säger åt det på jobbet på måndag haha. Går ju inte undvika det direkt!!

Idag åt jag kokt potatis, mormors biffar, gräddsås och kokta morötter till middag och gud såååå gott det var!! Tack så mkt mormor för de underbara biffarna som var hur många som helst så det räcker några dagar till!! : ) Och tack pappa för potatisen.. Gjorde mej några extra och ska steka dom på söndag tänkte jag..

Nu ska vi snart se på X factor och sen blire lite Killer karaoke på det innan det är dags att krypa ner i sängen och inte behöva ställa någon kl på 06.00.. Det är så skönt att gå och lägga sej på fredagkvällen.. Imorn väntar en riktig myyyysdag på ikea. Gå och glo runt på alla julsaker och bara ta det lugnt! Det bästa av allt är nog ändå att få äta köttbullemenyn, som jag har längtat efter den. Sen vi var på ikea första gången typ haha. Sen ska vi glo runt i lite andra affärer och bara njuta loss verkligen!

Just nu sitter Deb vid sin nya hobby - virkningen, och jag ska snart slänga in mina popcorn i micron som jag ska smaska loss på ikväll : ) Detta kommer bli en kjemepbra helg!!

Vi märker att julborden drar igång nu med för det är många vi hört som ska på julbord idag och det låter gott det!

Blev lite förvånad precis när någon kom hem och det var Vidar som stoppade in huvudet genom dörren, go och glad här kommer jag typ haha. Jag bara är du redan hemma?? Haha. Han ska va borta i två veckor sa Deb till mej förra helgen för han är iväg och åker skidor.. Men han skulle hem idag för han skulle på julbord men ska tillbaka sen.

Hoppas ni där hemma får en bra helg!!
// Sofia

Torsdag, en dag kvar till helg .

En iskall natt kvar sen är det freeedag igen : ) Det gillas! Men först ska vi gå och lägga oss i ett iskallt rum och Deb kommer säkert inte få upp värmen under natten så hon kommer va iskall när hon vaknar och kommer inte palla att dra sig upp från sängen men till slut är vi båda uppe och käkar frulle.. Det blåser verkligen in i vårt rum och vi har tejpat nu men ska fixa det mer i helgen för nu är det fan inte varmt där inne..

Jobbet idag gick bra men det var lite drygt när man vaknade upp till storm och ösregn men det slutade precis till jag gick iväg ungefär. Vi var på tur idag vid Brann Stadion och lekte lite i lekparken och det var skoj : ) Mötte Deb när vi båda nästan var hemma precis.. Käkade lite och så och nu sitter vi framför en film och ska snart dra oss upp och sova.

Kommer bli en bra helg för på lördag ska vi till Åsane och Ikea : ) Wiie! Julstämmning på hög nivå lär det bli och det gillas! Ett besök på köpcentret hoppas jag med på för att kolla in lite kläder och så.. Det vi ser fram mest emot är nog köttbulletallriken haha. Fan vad gott det ska bli. Har inte ätit det sen vi åkte hemifrån så det kommer smaka så hiiiimla bra hoppas vi på.

Nej, nu ska jag röra mej ner i källaren och ta upp mormors biffar som jag ska käka till middag imorn tillsammans med potatisen som pappa hade med sej när han var här : ) Gott ska det bli!

Btw. om exakt tre veckor vid denna tid sitter vi hemma i lilla Vimmerby!

Godnatt Sverige!
// Sofia

10 uker !

Ja, så länge har vi varit här nu.. : ) 10 skojjsiga, händelserika och bra veckor. Vi har hunnit med mkt saker på dessa veckor och nu är det bara 3 kvar tills vi börjar våran resa hemåt.. Det kommer gå så fort så snart är vi hemma i lilla Vimmerby..

Jobbet idag gick bra, ösregn och hagel har det varit idag men det har varit kul. Men nu är det inte lika skoj när vi sitter i soffan och det blåser verkligen storm där ute och öser ner regn. Det gillas inte! Hoppas det slutar tills imorn bara för då är det dags för jobb igen. Jag ska gå till Årstad brannstajon barnehage och börjar inte förrän halv nio så ska nog ligga i sängen till lite i sju iaf. Det ska bli skönt. Har dock sen vakt och det kan bli lite segt sista timman när föräldrarna börjar komma och så men ska nog klara av det med ska ni se!

Btw. fick jag dampet inatt av att jag hörde en röst utanför rummet som jag inte kände igen och undrade varför någon stod där utanför och snackade loss med Karlsson och det var ju inte lågt. Kl halv ett hade tydligen grannen under kommit upp för strömmen hade gått IGEN. Fan att dom verkligen inte tänker på att folk sover i huset och så..

Nu ska jag fläta Debbies hår och sen blire sängen för att läsa och göra korsord och allt vad jag styr med om kvällarna!!

Godnatt Sverige!
// Sofia

Tirsdag .

Väldigt trött när kl ringde i morse vid sex men det är bara att dra sej själv upp från sängen. Skönt att kunna sitta på bussen och banen upp till jobbet iaf för att slappa lite ekstra. Det giller jag! Var uppe på jobbet redan vid halv nio idag och då var det så mörkt och fint där uppe! Gick iväg på en liten tur under dagen och åt lite tomatsoppa på det sedan och det var hur gott som helst : )

Nu har jag varit ute på en liten kort men rask promenad och ska snart gå en sväng till med Deb när hon ska till träningen och sen blire dusch på det och kanske en kopp te? Ja, det får det bli tycker jag!

// Sofia

Bra helg !

Det kommer säkert bli ett väldigt långt inlägg men det får ni ta! Tänkte berätta hur min helg med pappa har varit!

Det började kvällen innan när han ringde upp mej och sa att han kommer till Bergen lite innan 07.00 och jag hade ju tänkt att vara på stationen då så sa att jag ställer kl och åker dit. Men nej då, han tycket jag skulle sova och sa att jag går till er, bara frågar någon så hittar jag. Okej tänkte jag det är en bra bit att gå men han skulle gå!

Innan jag går och lägger mej ställer jag kl på 07.00 i fall att liksom och får ett sms om att jag prövar att gå. Sen ringer han några min senare och vet inte vart han är och har inte så stor koll på något. Jag slänger på mej några kläder och går mot bussen och tar den första som kommer och en kvar senare står vi på stationen tillsammans haha. Han visade mej vart han trodde vi bodde men det var åt helt fel håll och när vi väl kom hem så var vi varma och trötta på att bära tunga väskor och grejer! Men det blev ju bra till slut iaf! Jag fixaede frukost till oss och sen fixade vi oss för att åka mot byen och checka in på Scandic Bergen City som fick bli vårt hotell denna gång!

Vi gick ner på stan och kollade i massa affärer och bara gick omkring och pratade om allt och ingenting! Köpte min första julklapp som är till Julia! Hoppas att hon blir nöjd bara! Pappa köpte också en julklapp till mej, fast jag vet ju vad det är men vad gör det? haha. Tog en mkt god fika och sen traskade vi bland husen vid Bryggen och kollade på allt och ingenting! Blev inte så mkt regn i lördags och det var ju hur skönt som helst. Men pappa var lite besviken för han ville tydligen ha Bergenvädret haha.

Avslutade lördagkvällen med ännu ett besök på restaurangen Egon som har sååå god mat och det är ett väldigt mysigt ställe! Denna gång åt Deb och jag kött, pommes och beasås. Första gången sen vi åkte hemifrån så det var huuur gott som helst! Är inte van vi att äta så mkt mat på en dag så var väldigt mätt.. Somnade runt tio efter en lång dag i en asskön säng..

Vaknade på söndagen av att det regnade, så JA han fick uppleva lite av vädret här iaf, men inte alls i närheten av hut det kan vara! Vi drog oss ner till restaurangen på hotellet för en efterlängtad hotellfrukost och gud så gott det var. Har inte ätit så god frukost på väldigt länge och shit va jag käkade. Fattar inte hur jag fick i mig allt men det funkade iaf.  :) Fortsatte upp på rummet där jag tog mej ett bad med massa tvål i så jag fick skum och te till det. Mysigt och väldigt skönt!

Runt halv två drog vi oss mot Fløien och fløibanen för ett besök där uppe. Det var inte som han hade tänkte sig sa han iaf och det var det inte för mej heller när jag åkte dit första gången! Nu är jag ju ganska van vid att va där uppe. Det började regna när vi kom upp så vi gick in och tog oss en fika vilket var väldigt gott! Sen fortsatte vi förbi mitt dagis där jag är och jobbar just nu och sen gick vi väldigt länge och långt överallt där uppe. : )

Vände tillbaka mot banan ner när det började mörkna för att få se fin utsikt i mörkret och det är helt sjukt vad fint det är! Kan stå och titta där i evigheter. Åkte ner och hem för att duscha och packa med grejer vi skulle ha med hem. Åkte in till byen igen för ett besök på Peppes Pizza och det var gott men väldigt starkt! Klar med maten runt åtta och då lämnade jag honom på restaurangen för att åka hem till Deb och sova typ för jag var trött. Saknade Deb under helgen ju, konstigt att inte se henne jämt när man är van vid det! Undrar hur det ska gå i jul när vi är hemma i tre veckor? Vi kommer säkert ringa till varandra 24/7.. haha.

Pappa skulle inte åka förrän elva men han klarade sej nog för i skrivandes stund är han på fotbollsträningen hemma i Vimmerby! haha. Hoppas att resan hem gick bra också. Har inte kunna ringa elr något idag för mobilnätet är konstigt här idag..

Det var typ helgen och den var väldigt bra! Synd bara att Julia inte ville följa med men jag ska nog få hit henne någon gång nästa år ska ni se!
(Bilder kommer när jag är hemma i Sverige för pappa tog med sig minneskortet hem)

Idag var det väldigt segt att gå upp när klockan ringde. Men jag klarade det också. Åkte förbi Vikarservice innan jobbet för att lämna timlistorna. Jobbet har gått kjempebra idag. Han som jag har varit med nästan hela dagen sa till mig att jag hade varit väldigt flink idag och att det var väldigt gøy att jobba med mej : ) Han frågade om jag ville hjälpa honom med den äldsta gruppen på onsdag, vi ska typ baka pepparkakor och lite så det ska bli kul! :) Imorn är det turdag igen men det gör inget! Kommer nog bli kul! Träning på kvällen också!!

Btw. så har vi börjat med våran chokladkalender idag! haha. Nu är det bara 24 dagar kvar tills vi åker hem alltså. Och imorn är det bara en månad kvar till julafton. Helt sjukt!!

Nej, nu ska jag dra mej upp till rummet snart, lägga mej och läsa tidningar och lösa korsord. Deb är på Friskis men kommer hem snart!

Godnatt Sverige!
// Sofia


Älskade freeedag !

Helt sjukt nu sitter jag här igen och det är fredag. Det var ju inte länge sedan det var de men det gör inget för mej!! Nu sitter jag och väntar på att Deb ska komma hem från jobbet så vi kan käka och mysa loss resten av kvällen. Ska kolla på någon konsert som gick på tv:n senare..

Imorn blire ingen sovmorgon för mej inte för runt 08.00 ska ja va på tågstationen och ta emot pappa som kommer imorn och det ska bli kul : ) Får se vad vi hittar på för något under helgen men det ska nog inte va så svårt att komma på något för det finns ju så mkt att göra. Jobbigt att han ska få uppleva det värsta Bergenvädret som finns bara. Ösregn hela dagen men men.. Sånt är jag ju van vid vid detta lager iaf haha. Får se om han har med sig regnkläderna och bra skor för det sa jag till honom iaf..

Har en lite överraskning till Deb när hon kommer hem också haha. Hon tror säkert att det är värsta grejen men det är det verkligen inte kan jag ju säga.. Har bara städat på rummet i flera timmar och fixat och styrt så rummet känns större. Fårr bort alla väskor som har stått på golvet i och på garderoben och så.. Fräscht känns det nu iaf! Vet att hon kommer hålla det fint när jag inte är här i helgen också så som hon soppar loss flera ggr om dagen.

Nej, nu ska jag röra lite på mej! Ingen uppdatering från mej på någon dag nu men hoppas att Deb pallar att skriva något..
// Sofia

Regnet bara öser ner .

Nu har det börjat regna igen och enligt vissa tidningar och nätet ska det regna fram till nästa helg. På fredag ska det tydligen komma huuuur mkt regn som helst sa dom på jobbet idag.. Hoppas att vi slipper det!

Nu har jag varit mina tre dagar på Radiostajonen och imorn väntar en dag på Kristianborg och på fredag ska jag till Ulsmåg. Får se hur det går dessa dagar. Men ska nog klara det med.. Skönt nu med onsdagkväll, då är det bara två dagar kvar att jobba denna vecka och det är så skönt..
Deb gick till träningen för ett tag sedan och kommer hem lite efter åtta och längtar redan tills dess!!

(Bilder kommer komma när vi har några nya, just nu är min kamera kaputt men ska nog fixa det på något sätt. Har inte tagit bilder på ett tag heller men lovar att lägga in när vi har några nya!)

Nu sitter jag i soffan med levande ljus och myser. Ska snart kolla om det är något bra på tv:n..
Hoppas allt är bra med er där hemma i Sverige! Nu är det inte långt kvar tills vi kommer hem. Bara en månad och det kommer gå så fort. På måndag börjar vi räkna ner för då ska vi börja på våran chokladkalender som vi fick av Anette när hon var här..

// Sofia

Ny vecka , igen!

Ja, då har vi haft måndag på ännu en ny vecka. Jobbet gick bra och det har varit bra väder idag så vi bestämde oss för att ta med några av barnen på tur isdag och det var kul : ) Stötte även på Kajsa på samma avdelning som mej idag, det var kul!! Nu är Deb och tränar och jag ska snart ställa mej i en varm dusch och sen blire sängen och läsa boken elr något. Slappa iaf..  Ladda för morgondagen för då är det dags för tur igen..

Fotbollsträning imorn också och det ska bli kul : )
Blev inte så roligt inlägg men men..

Godnatt Sverige!
// Sofia

Lördag & Söndag .

Igår åkte vi som sagt in till byen för lite "shopping". Vi gick mest runt och kollade "som vanligt" testade lite och hittade massa saker man ville köpa men nej då vi har bestämt oss för att köpa mer hemma i Sverige eftersom att det är billigare. Duktigt av oss ändå tycker jag! Vi gick förbi Scandic och bokade en natt där iaf till nästa helg så nu är det klart också!

Gick också förbi en Julmesse som vi tänkte kolla in och då var det Kafé där inne och vi bestämde oss för att köpa lite så det blev en fralla och en kaka och lite saft och det var gott och väldigt mysigt att sitta där och prata med levande ljus på bordet!  : )

Gick hemifrån vid tolv och var inte hemma förrän sex så det blev en heldag i sentrum och det var skönt! Lagade mat när vi kom hem och slappade i soffan resten av kvällen. Blev lite knarr knarr uppifrån innan vi gick och la oss också och vi kunde ju inte hålla oss för skratt direkt hahaha. ; )

Nu har vi precis ätit frukost och så och ska nu kolla på The OC. Sen blir städning och lite sånt med. Fixa och styra med lite grejer. Imorn är det dags för jobb igen och då blire Granebo igen i tre dagar och det gillar jag!

Ett stort GRATTIS till min underbara faster Pernilla som fyller 40 år idag : ) Hoppas verkligen att du får en kjempebra födelsedag!!

// Sofia

Usch, vilket väder!

Vaknade vid halv sju av att Deb säger: Sof, får jag låna nässpray av dig? Jag kan inte sova! Klart hon fick det. Sen sov vi till halv tio tio igen och nu har vi precis ätit frukost. Låg och drog oss till levande ljus och det var mys : )

Inget kul väder idag det blåser typ storm och regnar loss som fan och det gillas inte när vi ska in till byen och gå i affärer och ha oss. Men sånt man får ta ju..

// Sofia

Efterlängtad helg!

Nu sitter vi återigen i soffan och det är fredagskväll. Känns som det ofta är det! Men det gör inte oss något! Speciellt inte denna helg när vi har fått lön och allt : )

Det betyder att det blir en sväng till byen imorn :) Men inget alltför onödigt ska inhandlas för vi är ju ändå här för att spara våra pengar! ; )  Måste förbi Scandic en sväng också. Det är nämligen så att pappa kommer nästa helg och då ska vi bo på hotell och snacka om att jag ska käka loss på hotellfrukosten då elr?? Det kan jag lova er att jag ska göra! Då ska jag nog klarar mej tills vi åker hem igen ska ni se!

Denna dag då, jag fick åka till Øvrebø och jobba och det var kul. Härligt att sitta på bussen hem och veta att det är helg iaf. Dusch på det och sen lagade vi käk. Blev bulgur och stekta morötter dagen till ära och det var gott! Snackade nyss med mormor och pappa och dom hade käkat plankstek och glass och massa gott då blev jag ju inte avis elr så haha.

// Sofia

2 månader och lön, kan det bli bättre?

Igår blev det som Deb skrev fotbollsträning för mej. Det var himla skönt att komma igång lite igen. Spelade på en hlt ny konstgräsplan på Landås och den har fin och mkt mkt bra. Mycket lugnare och allt där med än på Danmarksplassen så jag gillert! Dags för träning imorn igen så de ser jag fram emot!

Jardar ringde förut också och då det blir jobb på Årstad Brannstajon barnehage för mej imorn och det ska bli kul : )
Kollade in kontot idag med så nu har pengarna kommit också och det gillas väldigt mkt här kan jag säga er! Nu känns det bra att jobba när man vet att lönen kommer in och allt också!

Btw. så har vi nu bott i Norge, Bergen i två månader : ) Vad fort det har gått, det är helt sjukt! Men trivs fortfarande lika bra och allt går så bra.. Nu är det bara 5 veckor kvar tills vi åker hem också! Om en vecka börjar vi räkna neråt och den 23:e börjar vi med våran chokladkalender också!! ;p

Nu ska jag snart lägga mej och läsa och lite! Blir tidigare och tidigare för varje dag haha.
// Sofia

Tirsdag.


Jag har varit sjuk några dagar, feber och förkyld, men nu mår jag mycket bättre! Några tror att det är svinis som varit på besök, och det hoppas jag att det var för då slipper jag oroa mej för att få den mer!
Imorgon ska jag äntligen få åka och jobba igen, ska bli skönt! Har allt saknat de små barnen :)

Åkte och mötte Fia efter hennes jobb förut för vi skulle gå till banken och fixa så att vi kan logga in på internetbanken. Hon på banken förklarade hur vi skulle göra och när vi kom hem och skulle pröva ville det såklart inte funka! Men efter lite små utbrott så fick vi det att funka, haha. Så nu kan vi ha koll på våra pengar som rullar in på kontot på torsdag!! Det ser vi fram emot :D
Fia köpte även garn nere på stan, så nu håller jag på att virka henne ett pannband. Se om hon gillar det!

Nu sitter jag och väntar på att Fia ska komma hem från fotbollsträningen. Hon var lite orolig innan hon gick om hon skulle hitta till träningen för dom skulle träna på ett annat ställe lite längre bort, men eftersom hon inte är hemma än så antar jag att hon hittade ;) Ska bli kul och höra hur det gick!

Det ryktas att snön kommer hit till Bergen nästa vecka! Vore mysigt :)


Knarr knarr

Igår när jag började känna mej lite trött började det såklart knarra loss uppifrån och då går det inte sova. Fick alltså fortsätta läsa mina skvallertidningar lite till. Natten blev inget annat än jobbig. Jag kokade loss typ kändes det som bara för att jag haft på mej ett par hur tjocka sockar som helst. Tog av mej byxorna och försökte få bort lite av täckte men det var ju inte lätt när man knappt var vaken och jag kunde ju inte slänga över det på Deb då skulle ju hon kokat ihjäl. Men till slut lyckades jag somna och när jag vaknade vid sex av att Debbies kl ringde var jag skapligt pigg ändå.

Deb bestlutade sej dock för att hoppa jobbet idag och sjukanmäla sej, men det tog emot kan jag säga er. Palla vara ledig igen när man precis har haft en långhelg liksom. Hon har iaf lite feber tror jag och så förkyld och hostar. (Ni som känner mej vet att jag helst inte visar mej i samma hus som någon som har feber och sånt men men har inte så mkt val här, men hoppas att hon inte smittar mej iaf) Jag ska nog klara mej!!
Ledig imorn igen så jag måste ställa min kl och då blire kvart i sex för jag har tidig vakt imorn. Börjar kvart i åtta sen kommer Deb om hon inte mår aset dåligt och möter mej när jag slutar för då blire att kuta till banken och få hjälp med internetbanken som typ är hel skum :S Men det ska nog gå bra får vi hoppas på!

Denna dag då! Jag åkte till jobbet som sagt och det gick väldigt fort idag. Har gjort mkt kul och börjar känna att jag känner barnen mer och mer nu och det känns för dom pratar och är mer med mej och så också! Det gillar jag! Ser fram emot morgondagen när vi ska på tur och det kan bli så att jag tar med mej en ryggsäck också. haha. Riktig skogsmulle har jag blivit, NOT!

Vi tror nog på att det kommer komma lite snö snart för det är verkligen ISKALLT ute på eftermiddagarna/kvällarna nu men får se hur det blir med det ju. Gör nog inget för mej om det kommer lite snö när jag jobbar. Kan va kul att leka i snön med barnen ju!!

Kom hem till Debbie runt fem och då var det redan mörkt, vi lagade mat och sen gick vi till Kiwi en sväng och handlade. Nu har vi precis kollat på Ensam mamma söker och det blev ju bra till slut : ) Nu ska jag fixa hennes hår lite sen blire sängen, iaf för min del.

Godnatt Sverige!
// Sofia

Söndagshäng på Ibsens gate

Kom inte isäng förrän kvart över ett igårkväll/natt. Fastnade vi en sida och läste massa typ.. Fixade med alla grejer och det också och sen la jag mej och löste lite korsord igen. Släckte runt två och somade nästan direkt tror jag. Ställde kl på halv nio så jag skulle vara vaken och klar när Deb och dom skulle komma och jag var trött då men gick upp och åt en god frukost sen var jag pigg.

Har inte gjort mkt alls idag, fixade med maten och städat och lite på rummet. Nu har vi precis kollat på en film. Känner mej redan trött, det är nog mkt för att det blir mörkt så tidigt nu med. Redan vid fyra börjar det mörkna. Kul då för mej som slutar halv fem imorn. När jag kommer hem kommer det vara jättemörkt typ.
Blev fiskpudding och sallad till middag idag. (Pernilla, vi gjorde din sallad och den blev god : ) Har så vi kan göra den en gång till)

Det har varit en väldigt lugn och slapp helg för mej men det har varit skönt. Nu är jag laddad för ännu en ny vecka med massa jobb och kyla.
Btw. så är det väldigt mörkt i huset nu, lamporna går sönder en efter en här känns det som. Uppe finns det nästan ingen som lyser, men vi klarar oss utan att snubbla fram iaf!

En grej till: På torsdag får vi våran första lön och som vi har väntat på den. Har varit här i snart två månader och fortfarande inte fått någon lön. Fatta då att det ska bli kul att se hur mkt man får och så.. Längtar till torsdag nu då ju!

Sara ringde till mej igår när jag stod och väntade på bussen in till sentrum och det var kul att prata med dej gumman : ) Inte långt kvar tills jag kommer hem nu och tiden går ju så fort så snart ses vi!!

Nej, nu ska jag kolla om jag hittar något på tv:n att se på. Sen ska jag fläta Debbies hår..
// Sofia

Lørdag

Er nå hjemme fra byen etter at ha spist taco salad med brus og det hvor kjempegodt!! Mumma på det säger jag bara.. Åt på Restaurang Egon och det var verkligen hur gott som helst. Ett vädigt mysigt och populärt ställe! Vad mätt jag blev. Tog en fanta till också och det kändes nästan lite konstigt att dricka kolsyra för det var ju inte igår om jag säger så.. Det var länge sedan någon mat smakade så bra som den gjorde ikväll..
Tack så jättemkt igen för maten!!

Nu sitter jag på rummet igen och checkar lite på internet. Fick brev idag också från banken, min internetdosa, så ska testa om den funkar också. Vore bra för snart är det dags att betala hyra igen..

Jag tyckte ju att jag åt värsta lyxiga frukosten i morse men när jag fick höra vad Deb hade käkat tyckte jag inte det längre. Shit pommes, vad hon måste ha tryckt i sej käk alltså. Hon åt fan allt som fanns att välja på.. Men det är ju bäst att passa på liksom haha. Imorn kommer dom hit runt 10 tiden så då ska jag ha käkat frulle och så tänkte jag.. Men det är nog inga problem. Känner att jag inte kan sova alltför länge eftersom man är van vid ett visst antal timmar och att vakna tidigt nu..

Nej, sängen snart börjar bli trött!
Godnatt Sverige!

// Sofia


Försmak av julafton .

Det hade vi igår : ) Det var två spända tjejer som gick ut på gatan runt 21.30 igårkväll för att ta emot Anette, Anders och Bellis. Det var trevligt och mkt saker hade dom med sej. Väldigt mkt!! Mkt mer än vad vi hade sagt att dom skulle skicka med också såklart.. Men vad gör det?

Lite av grejerna som jag fick av några där hemifrån är:
  • korv, prinskorv
  • hamburgebröd
  • hamburgare
  • choklad - kexchoklad, toblerone, center, polly m.m.
  • chips
  • böcker
  • ahlgrens bilar
  • ballerina paket
  • tidningar
  • pannbiffar
  • baconost
  • gurka
  • ost
  • rökt skinka
  • bullpåsar
  • sockerkaka
  • frallor
  • chokladkalender
  • lingon
  • bröd m.m.
Massa goda saker och det tackar jag verkligen så mkt för!! : )

Deb åkte till hotellet med de andra efter ett tag och då var jag ensam men hade massa att styra med så det gjorde inte så mkt. Jag fixade iordning alla mina saker och så. La mej i sängen och läste tidningar och löste korsord sedan försökte jag sova men det var inte så lätt för tv:n stod på högsta volym. Men runt halv tre somnade jag och vaknade igen halv åtta typ. Sen kunde jag inte somna om men låg och drog mej till tio typ. Då gick jag upp och gjorde mej en väldigt god frukost bestående av: Gröt och äggmackor och så smakade jag frallorna jag fick också och på dom hade jag smör, skinka, ost och gurka och det var sååååå gott!! :) Väldigt uppskattat!!

Känns lite konstigt att inte ha någon att prata med och att vakna upp utan Deb där. Men hon kommer ju snart tillbaka igen och det är skönt!
Nu ska jag snart hoppa in i duschen en sväng och sen måla naglarna och sminka mej. Blir en sväng in till byen senare under dagen för att käka med de andra : ) Så snällt av dom att bjuda med mej tycker jag ! :)

Pratade precis lite med pappa också, han och Julia är påväg till Linköping för att shoppa tydligen och jag är inte alls avis haha.
// Sofia

En bra dag !

Sov länge idag vilket var underbart och det bästa var att Deb kände sej bättre när hon vaknade. Hon har ont i halsen och hostar loss nu bara men det blir bättre får vi hoppas på. Drog ner till stan idag och jag köpte mej ett par sockar som jag ska testa på måndag och se om jag blir något varmare om fötterna! Hoppas det iaf. Sen gick vi och kollade runt lite och hade det trevligt. Skrattade massa som vanligt och blev även attackerade av äckliga fåglar som det finns mängder av här. Alla som känner mej vet att jag HATAR fåglar!! haha.

Nu sitter vi i soffan, kollar lite på tv och Deb sitter och virkar elr vad det heter. Karlsson ligger i soffan bredvid men jag har tur för han ska iväg till Fyllingsdalen senare ikväll och spela poker elr något. Det ska bli skönt! Men om Deb hörde rätt så verkar det som att Alex, Vidar och Mattias ska ta hem sina tjejer elr några tjejkompisar elr något hit ikväll men jag vet inte :/ Hoppas inte säger jag! Palla ligga helt ensam inne på mitt rum då elr haha.

Anette ringde förut också och sa att dom var på väg men har inte kommit till Bergen än. GPS:n funkade inte längre för batteriet var tydligen slut elr något och det var massa snö på vägarna så det gick sakta. Det är ju inga raka vägar här kan jag lova er. Så dom kommer komma lite senare än beräknat men dom är nog snart här!!

Ska bli kul och se vad vi får för något! :)
// Sofia


Heeeelg !

Och det gillar vi!! Fick ett sms från Deb om att hon hade åkt hem från jobbet, fick tydligen inte vara kvar för hon hade fått feber och så men nu är det bättre säger hon så får hoppas på att hon inte blir sjuk nu till helgen. Skulle jag varit hemma i Sverige nu hade jag inte rört mej mer än jag behövt upp från mitt rum om någon hade haft feber men nu kan jag inte göra så mkt. Ska sova i samma säng och umgås konstant med henne. Men vi ska nog klara mej får vi hoppas! haha ; )

Vi lyxade till det lite idag vid maten och åt bulgur och någon såsaktig grej och det var gott men starkt. Nu sitter vi bänkade framför MTV EMA och kommer göra det resten av kvällen. Måste ju se och passa på när vi är lediga imorn! :) Hann precis ta soffan innan Karlsson kom hem och det är gött för han lär väl sitta i den andra hela kvällen också..

Imorn ska vi försöka sova lääänge och sen blire en sväng till byen under dagen för att köpa och fixa lite saker sen hem och städa lite kanske elr om vi gör det innan vi drar.. Måste ju va lite fint när vi får besök och allt haha.

Jobbet idag gick också bra. Skulle på tur men hann inte gå långt förrän det var en unge som blev kissnödig och inte kunde hålla sej och kissade i brallorna så det var bara att vända. Jag tog med mej tre jenter tillbaka till barnehagen och vi åt lunch, målade och bara slappade i några timmar till de andra kom tillbaka. Då gick vi ut och lekte lite sen var det dags för mej att gå hem för jag var mellan vakt idag. Fick en reflexväst idag som det står Granebo Radiostajonen Naturbarnehage, haha.

Nej, nu ska jag fortsätta titta på galan och mysa med Deb..
// Sofia

Kjempekaldt

Brrrr, säger jag bara vad jag har frusit om mina fötter och händer idag. Elr ja, det har jag gjort hela veckan eftersom att vi inte är inne något på min barnehage. Använde mina termobyxor första gången idag och det var skönt men skulle varit mkt skönare om jag kunde få upp värme i händer och fötter också. Vad ska jag göra? Jo, en sak vet jag och det är att i helgen ska jag gå och köpa mej ett par tjocka sockar och hoppas på att det hjälper till nästa vecka. Annars vet jag inte hur jag ska stå ut i lite mer än en månad.

Dagen började inte bra. När jag vaknade under natten kände jag att jag hade lite ont i nacken men fattade inte riktigt vad det var eftersom att jag inte var alltför vaken. När kl sedan ringde hade jag sjukt ont och har itne kunnat vrida mitt huvud åt vänster på hela dagen. Det gör ont och är inte alls skönt! Hoppas på att det är bättre imorn.

Har precis ätit fiskpudding och stekta morötter och nu sitter jag är i min ensamhet. Bara Mattias och jag hemma. Deb är på friskis idag igen så nu ska jag snart ner och göra mej en varm kopp sjokolade.

Sista jobbdagen imorn denna vecka så det kommer nog gå bra imorn. Blir nog tur för min del skulle jag tro. Jag trivs så bra uppe på Fløyen och det gör mej inget alls att jag måste åka Fløibanen varje morgon för att komma dit. Vilken utsikt det är alltså!!

Imorn börjar jag inte förrän halv nio och ska sluta kvart i fyra men får se om de finns någon som åker ner som mellanvakt imorn annars får jag stanna till halv fem men det märks.

Hörde även att det har snöat hemma idag. Första snön är alltså hos er nu! Kommer säkert hit snart med elr kanske inte hit ner till byen men uppe på fjellet. Men det märks! Hoppas iaf på att det är snö när vi kommer hem veckan innan jul.

Btw. så har Deb och jag varit här i 7 uker idag. Nu är det bara 6 kvar tills vi åker hem men än har vi inte börjat räkna ner.

Nej, nu är det dags att röra på fläsket! En sväng till kjøkkenet och sen ska jag slappa loss..
Hoppas allt är bra med alla där hjemme!

// Sofia

Granebo Radiostajonen Naturbarnehage

Ett snabbt inlägg får det bli innan jag ska lägga mej i sängen. Tidig vakt imorn så börjar kvart på åtta och slutar kvart över tre. Men idag fick jag lite sovmorgon och började inte jobba förrän halv nio. Det var skönt men slutar ju inte förrän halv fem då men men det funkar..

Var ute på tur idag och det var väl skoj, kan förklara det med: tiss i brallorna och vilse men till slut blev allt rätt och vi hittade. : ) På mitt dagis är vi ute HELA dagen. Kanske äter mat inne ibland men annars är dom ute jämt så det är verkligen en naturbarnehage men men gör inte mej något. Känns som att tiden går fortare när man är ute ändå att jag håller på att frysa ihjäl vissa tider men det är sånt man får ta. Har använt mina vinterskor första gången idag och tror att termobyxorna åker på imorn.

Deb och jag har kollat på Ensam mamma söker och Andra Avenyn nyss också. Två dagar kvar att jobba nu sen är vi lediga!!

Måste ju lägga till här också att varje dag när vi (Deb och jag) ska sova så somnar vi in till en väldigt god doft. Doften av Vidars mat. Han lagar såååå god mat och det luktar upp till vårt rum, så där uppe ligger vi och snackar loss om vad gott det luktar och allt. Ja, han lagar mat ca halv tio - tio och då ligger vi i sängen. Dansproffs tränar väl sent och länge kanske ? haha.

Godnatt Sverige!
// Sofia

Ny vecka, ny barnehage

Japp, jag har kommit till ännu ett nytt ställe men det gör inte mej något. Tror jag är inne på mitt 8:e nu. Detta heter Granebo och ligger på Fløyen. Blev fløibanen upp dit med alla barn och gud vad fint det var. Vilken utsikt och allt. Får jag besök någon gång är det ett måste att åka upp dit. : )

Som det verkar och ser ut så blire så att jag är där mån-ons alltså tre dagar i veckan tills vi åker hem i jul. (Ska dit på torsdag med denna vecka fast till en annan avdelning). Det ska bli skönt så jag lär känna barnen lite mer och så. Det är två jag ska ha hand lite extra om som är lite efter elr så. Men det ska nog gå bra får vi hoppas.. Tackar inte nej till att åka upp dit flera ggr gratis haha. Ca 1,5 h per dag går åt att gå till och från banan så det är inga problem för mej.

Det jobbiga med att det ligger så högt upp är att det kommer säkert komma snö fortare där, det blåser mkt mkt mer där än vad de gör nere i byen. Men jag får klä mej varmt och redan imorn åker vinterskorna och termobyxorna med plus att jag har med mej gummistövlar och regnkläder. Inte skönt att gå i gummistövlar en helg dag för det är så kallt. Ger ju ingen värme och det är jobbigt att gå i vinterskorna om det regnar massa. Men det ska jag nog lösa också. Kan ju lämna mina kläder där eftersom att jag ska vara där så pass mkt.

Just nu sitter jag här helt ensam i huset och försöker lägga in lite bilder på fejjan men det går inte så bra för det dampar loss så får ta det en annan dag. Funkar det så lägger jag in lite i slutet av detta inlägg. Deb är på Friskis & Svettis. Ska bli kul att höra vad hon tkt om det denna gång. Mattias är säkert hos tjejen för han duschade förut, Alex vet man aldrig vart han är för han är nästan aldrig hemma. Kanske och dansar? Vidar är säkert också och dansar och Karlsson är på sin pokerklubb.



Bjuder på denna haha.






Bjuder på denna med, två nyvakna tjejer som ska ut på en joggingrunda!


Den långa backen ni ser åker jag upp för till jobbet och där långt inne i skogen är min barnehage. Väldigt fint. Ska dit upp en kväll och titta med.


Dunderfest i huset. Jag va tvungen att ta kort för det såg förjävligt ut.


Vårt vardagsrum. Usch så det såg ut och massa dricka på golvet.



Så det var lite bilder också. Nu ska jag gå och borsta tänderna och invänta Deb. Stänga på en diskmaskin så jag inte behöver bli arg på det imorn med kanske ?
Godnatt Sverige!!

// Sofia

Vanlig söndag .

Söndag IGEN. Helt sjukt vad fort veckorna har gått under vår tid i Bergen. Varit här i 6 veckor och 4 dagar nu. Snart kan vi till och med börja räkna ner till vi ska åka hem : ) Vi ser verkligen fram emot vår tågresa från Bergen till Oslo på ca 7 timmar. Det ska bli så kul! :) Har hört att bara ca 30 min från Bergen är det snö hela vägen till Oslo och jättefin natur och allt!

Idag har vi som vanligt städat och tvättat vilket har gått kjempebra! Var vår tur att ta toaletten idag så nu är den fräsch igen. Sen har vi inte gjort så mk mer, kollat på SF Kanalen och bara tagit det lugnt. Käkade stekta morötter och bulgur till middag idag och det var väldigt gott  : )

Jag har skrivit ett brev idag också men kan inte säga till vem. Det märks!! ;p

Nu sitter vi och väntar på att kl ska bli nio så vi förhoppningsvis kan kolla på ytterligare ett avsnitt av Ensam mamma söker. Sen blire sängen för imorn är det dags för jobb igen. Ska bli kul att se hur min dag blir imorn när jag ska upp på Fløyen. Mer om hur det var kommer imorn!

// Sofia

RSS 2.0