-

Kom inte på någon bra rubrik idag så ni får nöja er med ett inlägg bara.
Sitter just nu och kollar på lite blandat på tv:n och myser med Deb. Käkar lite frukt och så!!

Fick bli en morgonpromenad idag sen frulle och sedan fixade vi oss efter det. Dunkade loss som vanligt och väcker grabbarna i huset men det skiter vi faktiskt i för dom är inte tysta och tänker på oss så mkt. Måste ju ge igen! haha. När vi va klara tog vi vår kära 90 buss in till festplassen och sedan gick vi runt i massa affärer och tittade på kläder, skor och mkt mkt mer! Det känns att inte ha några pengar, men vi klarar oss så bra. Köpte röda linser, bulgur, grönsaker och frukt. Sedan fick det blir 90 bussen hem igen och det som är jobbigt med den är att den ALLTID ska va jättefull med folk. Det gillas inte! Men vi åker ju inte för långt så det funkar!

Träffade även Amanda, Kajsa, Ella och Emma på stan idag och det var kul! Var ett tag sedan vi sågs nu och snart hoppas vi på att det blir utgång tillsammans också : )

Imorn är det dags för städ- och tvättdag också. Får se vad vi hittar på mer.
Nu är det bara en vecka kvar till Deb får besök : ) Hon ska bo på hotell, käka kjempegod hotellfrukost och bara ha det helt underbart. Hon är så orolig över att jag inte kommer klara av att bo själv tror jag men det ska jag nog klara av tycker jag. Lite konstigt att vakna upp själv men vad kul jag ska ha.. haha ;p

Nej, nu ska jag fortsätta se på filmen som Deb bytte till! : )
// Sofia

Populær musikk i Norge

Detta spelas väldigt mkt på The Voice! Ni får alltså en inblick i norsk musik här och nu. Värt att lyssna på! haha.



Godnatt Sverige!
// Sofia

Myskväll i nya soffan .


Killarna kom hem med en ny soffa igår och i den sitter vi nu i och har fredagsmys! Har huset för oss själva, och det gillar vi. Så nu har vi beslagtagit vardagsrummet, äter frukt och dunkar hög musik från tvn :) Jag börjar redan bli trött, som vanligt blir jag trött så mycket tidigare än Fia, men jag ska hålla mej vaken några timmar till!

Imorgon ska vi åka ner till centrum och titta i en massa olika affärer. Jag hittade en ny gata som vi missat innan, så den ska vi utforska! Och så ska vi besöka några matbutiker som har billig och bra mat :) Linser, bönor, grönsaker bl.a.
På tal om linser så fick jag Fia att provsmaka linser och tonfisk häromdagen! Trodde hon skulle hata det, men hon åt det och tyckte det var helt okej! :)

Håller även på att fixa bloggen, därför ser den lite konstig ut just nu.

//Debban

Onsdag och regnet är tillbaka

Idag åkte jag 90 bussen mot Sletten för en dag på Øvrebø barnehage och träffade en svensk tjej där som jag pratade ganska mkt med under hela dagen och det var kul. Kändes lite konsigt att träffa någon som man kan prata med som förstår allt och jag förstår också allt utan att behöva säga va hela tiden typ haha. Blev en bra dag iaf! Lite jobbigt att det har regnat idag bara, får hoppas på finare väder resten av veckan.

Åkte med Deb till stan direkt efter jobbet nästan för hon skulle på friskis så jag tittade på. När vi kom hem därifrån lagade vi mat och idag blev det fiskpudding, stekta morötter och röda linser. Mkt nytt har jag testat här men de går allt ner om jag har något att blanda med..

Har fått lite tips och Deb har sett lite nya saker idag på sin lediga dag som vi ska ta att utforska på lördag : )

Nej, nu ska jag röra mej mot sängen. Godnatt Sverige!
// Sofia

Just nu på Ibsens gate

Har varit hemma i ungefär i en timme nu och fixar och styr med alla papper jag fick på banken. Har även ringt lite samtal och fixat med jobb resten av veckan och så. Förresten så gick de jättebra där, han som hjälpte mej var hur snäll som helst. Satt där i 45 min och fick massa info och papper. Men nu har jag bankkonto här också så nu är snart allt helt klart. : )

Var även inne på Vikarservice och snackade lite med Helena när jag ändå va där och hon hade viss ringt när jag var på banken. Skulle jobbat på Ulsmåg onsdag och torsdag men känner att jag hellre är på Vallalia om dom behöver mej där så nu ska jag dit på torsdag och fredag igen : ) Imorn blire Øvrebø, där har jag varit innan men vet inte om det är samma avdelning men det märks.

Deb är ledig imorn. Synd att vi inte fick samma dag. Nästa fredag är vi också ledig så nästa vecka blir kort och långhelg på det. Deb kommer nog ha det väldigt bra nästa helg för då får hon besök. Undra vad jag ska hitta på då? Men det ska nog inte va så svårt att komma på något att göra..

Nu ska jag skicka iväg lite mail och sen ska jag slappa lite. Matlagning på schemat när Deb kommer hem om en timme.
// Sofia


Solen skiner och jag är ledig .

Kan det bli bättre? Det är frågan det. Jo, det skulle varit mk bättre om jag hade varit ensam hemma med. Karlsson gick precis men Vidar är fortfarande hemma men tror nog kan ska röra sej snart med. Då ska jag dra igång Kings Of Leon på högsta volym.

Vaknade till när Deb gick till jobbet idag och sen somnade jag om och ställde kl på nio så jag inte skulle sovit fortfarande. Då får man ju inget gjort liksom.

När kl ringde var jag hur kissnödig som helst och då är det ju självklart att Karlsson ska gå in där och han stannar i 30 min. Fattar ni det, 30 min??? När han går ut kutar jag typ dit in och då finns det inget papper så jag hoppas han köper det idag för det är hans vecka. (Tur att Deb och jag har vårt lilla förråd med toalettrullar iaf, bra att ha vid sådana här tillfällen)

Käkade god frukost i sängen idag och nu ska jag hoppa in i duschen och sen fixa mej lite och sen tar jag 90 bussen in till sentrum för ytterligare ett besök på banken och sen ska jag strosa runt och glo lite i affärerna har jag tänkt. Man vet ju att man inte köper något heller eftersom att vi inte har råd med de så det känns ju bra på ett sätt haha. Sen ska jag hem igen och då kommer Deb hem och så ska vi till Sentrum igen för hon ska ÄNTLIGEN köpa ett friskis och svettis kort : ) Sen hem och laga mat och tro det elr ej men idag blire fiskpudding haha.

Nej, dags att röra på mej nu. Har bestämt att senast tolv ska jag va ute ur huset och nu är kl snart elva.
Ha en bra dag!
// Sofia

Är det sant elr???

Inte så många som kommer tro på detta inlägg men det är faktiskt sant! Igår när vi var och handlade köpte Deb fiskpudding. Usch och fy och blä tänkte jag men gav mej fan på att jag skulle smaka lite för att försöka kunna äta något annat än det vanliga varje dag nästan.

Då fick hon för sig att göra det idag. Stoppade in den i ugnen och sen käkde hon loss och jag vågade smaka och det gick ner. Smakade ju fisk och det var inte det godaste jag har ätit i mitt liv kan jag ju säga men det ska nog funka att äta det någon gång ibland. Får ju i mig lite fisk iaf, mer än jag har fått de senaste åren i mitt liv.

Jag hade stekta morötter till det (vilket också är något jag börjat äta här) och det är något jag måste ha till tror jag. Kommer nog inte bara kunna käka fiskpuddingen.

Nu tittar vi på LA Ink som vanligt känns det som. Tatueringsprogram går ofta på kvällarna här. Men det gillar vi ju båda två så!! : )
Patrik 1,5 blire vid åtta på SF-kanalen.

// Sofia

Vilket natt !

Ja, vart ska jag börja?
Ingen dator på hela dagen igår så har lite att skriva. Lika bra att ni förbereder er på ett långt inlägg!

Började gårdagen med en löprunda och god frulle på det sen fixade vi oss och begav oss mot Bryggen men det var ju stängt såklart men öppnar igen om två veckor. Vi förnyade våra busskort och sen åkte vi till Lagunen och kollade in köpcentret där och passade på att handla lite grönsaker och frukt för att sedan åka vidare till Nesttuns köpcenter. Men dessa var dom jag har gillat minst än så länge men men det gör ju inget för det finns ju sååå många att välja på.

Åkte hem och Deb gjorde pannkakor som vi käkade och sedan var det dags för klassfesten som Vidar skulle ha och vi hade tänkte oss en kväll på rummet utan dator och tv. Vad ska man göra då liksom? Vi drog in mot Sentrum och bara gick och tittade på lite grejer och hade det mysigt typ! Hemma några timmar senare och festen var i full rulle!! Fastnade utanför rummet ett tag och snackade med några som var här som var helt galna i att vi var från Sverige typ! När kl började närma sej ett - två började vi bli trötta och tänkte att snart slutar dom säkert för dom dunkade loss på musiken där nere och det lät inte lite på rummet. Deb som kan sova i vilket oväsen som helst somnade lite halvt och jag tänkte att det kommer bli en lång natt för mej som inte kan det. Jag la mej och läste boken och när kl var halv fyra var det fortfarnade lika livat och jag kände att jag började bli väldigt trött och la ifrån mej boken för att sova. Men nej då! Precis efter det knackar det på våran dörr och in kommer en kille som säger att han har missat bussen och ska sova i vårt rum, på govlet! Nej, säger vi och snackar lite med honom. Säger även att Vidar har en extra säng i sitt rum men där var det ju låst. Till sist får jag ut honom från rummet och han går ner. Då blev jag pigg igen och tänkte att det är ingen idé att jag går och lägger mej. Runt halv fem-fem stänger dom av musiken där nere och alla går. Skönt tänker Deb och jag som är uppe och vet inte vad vi ska göra haha ;p

Själv kände jag att jag ville se hur det såg ut där nere och springer ner och fyfan vilken chock jag fick. Det såg ut som jag vet inte vad. Stolar, spritflaskor, tända lampor och ljus m.m. precis överallt! Inte för fräscht! Jag gick upp och berättade för Deb hur det såg ut och jag tror nog inte riktigt att hon trodde på mej så vi gick ner en gång till tillsammans! (Jag tog med mej kameran och tog lite kort som kommer komma upp här under veckan!)

Tillbaka uppe på rummet runt fem och jag lägger mej och läser boken igen för att försöka bli trött och kunna sova lite iaf. Lyckas tillslut och när jag vaknar vid halv tio känner att jag ligger helt fel. Då hade jag somnat med boken framför ansiktet och lampan tänd så den hade Deb fått släcka och massa haha. Drog oss till elva, vilket var skönt men gud så äckliga vi kände oss. Kändes som man hade partajat loss hela kvällen också så man kan ju säga att vi var med på festen haha. Gick ner någon timme efter Vidar hade varit nere och städat lite så nu ser det bra ut igen men inte helt färdigstädat men han ligger säkert och sover nu för den killen var inte nykter igår!

När vi kom ner undrade Karlsson om vi har ställt tillbaka kl en timma men det har ju inte vi någon aning om att man ska göra men nu vet vi det iaf ! Blir en lugn dag idag, slängde nyss in en omgång tvätt i maskinen och sen blire att se på fotboll och sällskapsresan och sen sova!! Jobb imorn igen!

Hoppas ni har haft en bra helg hemma!
// Sofia

En kanonhelg väntar!

Jobbet gick bra idag med. Går alltid lätt att jobba när man vet att det är fredag och man har en helg framför sej! Var ute från 10-16 idag så det var inte mkt tid inomhus och det var väl självklart att det skulle vara iskallt ute idag då men jag klarade mej. Har varit ute på tur i någon skog i Valle!

Deb och jag har kollat på Svensson Svensson filmen och nu lyssnar vi på Partylåtar på The Voice för de är ju lite efter i Norge så den kanalen har inte avslutats här än haha ;P

Imorn ska vi ställa kl och så ska vi nog börja dagen med en liten löprunda och sedan en god frukost på det! Sen ska vi fixa oss lite och dra till Bryggen, Lagunen och Nesttun. Kolla in lite shoppingcenter och drömma om att man hade massa pengar så man kunde shoppa hur mkt som helst typ men nej då! Inga pengar här inte eftersom att första lönen ännu inte har kommit. Det blir inte lön förrän 12 nov så det är några veckor kvar! Unna oss pannkakor imorn när vi kommer hem från våran "tur". Sen får vi se hur kvällen blir. Känns som man kanske inte kommer kunna sova om man skulle känna för det eftersom att det ska va fest här i huset.

Snackade med Julia förut också, hon har kommit hem från Turkiet idag efter att ha varit i värmen och stekt loss en vecka och dom verkar ha haft det mkt mkt bra!

Godnatt Sverige och ha en bra helg för det ska vi!
// Sofia

Solig dag .

Trött och seg som vanligt när Debbies mobil ringer 06.00 varje morgon men det är bara att gå upp och vara glad. När vi kom ut var det ganska kallt och hennes buss kom innan min idag så jag kunde vinka hejdå vid min busshållsplats 100 meter längre upp på gatan vilket var "mysigt" haha.

Denna dag har varit mkt bra på jobbet. Har varit ute i det underbara vädret. Har varit kjempevarmt idag. Solen har lyst hela dagen och det har räckt med en tröja idag bara. Gilla detta väder! Fattar inte vad det är som händer. Känns inte som vi är på samma ställe som när vi kom då det öste ner regn varje dag verkligen!

Deb har varit på "tur" idag och hon ska tydligen ta mej dit på söndag om det är fint väder! Vi hittar nya ställen och grejer varje dag så på lördag ska vi ta en busstur till Nesttun och Lagunen senter. Två stora köpcenter med massa butiker och det ska bli kul att bara se hur det ser ut så man har lite koll på vart man kan åka när man har fått pengar sen. Men det ska inte spenderas mkt här! Blir mer när man kommer hem eftersom att det är dyrare här.

När vi kom hem blev det en joggingrunda för Deb och mej och det gick bra. Jag var tvungen att testa om jag kunde röra på mej. Sen fotbollssmatchen förra veckan har jag haft så himla ont i stjärten typ haha ;p nej men någon muskel elr vad deb sa att den hette. Har typ inte kunnat gå om jag suttit för länge och det har varit riktigt jobbigt men känns lite bättre nu iaf!

Nu ska jag gå upp och lägga mej i sängen och börja på ännu en ny bok - det får bli en engelsk denna gång! Längtar efter dagen imorn. Kan vara så att jag ska på tur imorn. Vore skönt men får se vad det blir!
Sen är det ju inte helt fel när kl slår 16.00 och man får åka hem med bussen och vet att det är HELG!! Deb och jag har blivit bjudna på fest med på lördag. En i huset ska ha "klassfest" och eftersom att vi bor här så är vi bjudna haha ;P jag tackade så mkt när han sa det till mej så får se vad som händer men ska nog kolla in den ett tag med. Måste ju se vad det är för folk iaf haha ;p

Godnatt Sverige!
// Sofia

Två bloggerskor i ett inlägg .

Ja, nu ska vi skriva båda två i detta inlägg tänkte jag ;p
Jobbet gick kanonbra idag och fick pizzabullar till lunch och det var inte helt fel! Blev stan sen och fixa lite grejer sen hem och käka mat!! Resten av kvällen får Deb berätta om.

Skönt att det bara är två dagar kvar på jobbet denna vecka. Åker buss ganska långt på morgonen och jag gillar det! Så skönt att bara sitta och slappa och lyssna på musik i sin egna värld!!

// Sofia


Nu sitter vi här och tittar på fotboll. CSKA Moskva-Man United, hoppas på mål snart! Lite störande dock att Karlsson har brett ut sej på soffan här och sover! Snarkar högt ena stunden, och i andra ringer hans mobil och han snackar hur högt som helst. Men verkar som att han ska gå upp på sitt rum nu...skönt!

Jag håller såklart med Fia om att det är riktigt skönt att det bara är två dagar kvar på jobbet denna vecka. Undra vad vi hittar på för kul i helgen? Känns som det blir en bussutflykt! Upptäcker massa nytt varje helg och det gillar vi! Vi har det riktigt kul tillsammans, jag och min sambo!

// Debban

Usch, vilken start på dagen

Kände redan igårkväll att jag verkligen inte kände för att jobba idag och det blev ju inte bättre när vi skulle söka buss till mej och inte hittar någon och allt verkade bara allmänt jobbigt! Till slut bestämde jag mej för att hoppa på en buss som hade nummer 620 och så skulle jag gå av i Valle. Vart nu det låg??

Det var segt att gå upp idag, jag var huuuur trött som helst och när jag väl kommit upp så vet jag ju att jag blir pigg men varför ska det vara så svårt att ta tag i att gå upp då? Väl uppe gick väl inte allt som jag ville och när Deb hade hoppat på sin buss var det dags för mej och min buss åkte förbi min hållplats?? Fick gå upp 100 meter på gatan och ställa mej i 25 min igen och vänta på nästa buss och hoppade på den. Åkte igenom Paradis och Nesttun och visste verkligen inte vart jag skulle gå av men chansade på att hoppa av när jag kände att jag hade åkt skapligt länge. Det var rätt för där står det Valle bil och jag hittade till barnehagen ganska fort vilket var skönt. Kom bara 30 min försent! Vilket inte gjorde något alls.

Dagen har gått ganska fort trots att det verkligen inte har varit min dag. Får hoppas på mer tur imorn. Då ska vi också till banken och vikarservice och fixa lite grejer. Vore bara så skönt om allt kunde vara fixat och klart nu. Vi har ju ändå varit är i en månad nu men nej då. Jag får mina sista papper från pappa om ca en vecka och då ska jag äntligen fixa mitt konto här i Norge. Får hoppas att det ska gå bra iaf! Sen har vi allt man ska - norskt mobil-, person- och kontonummer!! Det ni.

Fick även brev från skatteverket elr något idag och det stod att vi nu är skrivna här i norge elr något. Fattar inte allt vi får papper om men det löser vi på bästa sätt!

Kvällen har bestått av lite styrka, käk, tv och nu ska vi snart gå upp till vårt rum och sova. Elr jag ska läsa ut min bok först kanske. Har inte så mkt kvar. Jag är nu inne i min tredje bok och så många böcker har jag inte läst sammanlagt på massa år typ men det är skönt att läsa. Känner att jag blir trött och kan somna snabbare. Vilket behövs här om man ska upp vid sex varje morgon.

Ska upp och fixa vad jag ska ta med mej till jobbet imorn nu eftersom att det blir att ta uss 100 direkt till busstajonen imorn.

Godnatt Sverige!!
// Sofia

Ännu en ny barnehage

Imorse vid kvart i åtta ringde Helena till mej och undrade om jag ville jobba så det blev att åka till Nattlandsfjellet typ.. Tog ett tag innan jag kom men när jag väl var där kvart över nio blev det att gå på tur "utflykt" Gick upp till ett mkt fint ställe och solen lös och allt var perfekt : )

Blev sedan en promenad med Deb och situps, armhävningar och sånt på det sedan en VARM dusch!! Det var välbehövligt med duschen eftersom att vi inte har haft varmvatten på ett tag nu..

Nu sitter vi vid tv:n och kollar på Livvakterna tror jag den hette. Har varit ocj köpt bananer, morötter och clementiner idag..

Imorn blire ännu en ny barnehage för min del. Ska till Nesstun tror jag det heter. Kommer vara på Villalia barnehage från och med imorn till måndag så det är skönt att man vet vart man ska nu och att det är samma. Hoppas att det är bra och jag trivs där bara.

// Sofia

Norskt mobilnummer

har jag från och med nu. Ni som läser detta kan gärna säga det vidare till släkten och så.. Men för att nå mej numera ska ni ringa 004745036082

Jag hoppas att det kommer funka, annars får ni väl lämna en kommentar här elr någon annanstans..
// Sofia

SK Baune v.s Voss


Fia spelade som sagt match idag och jag var såklart där och kollade! Var laddad på vägen dit och det var riktigt kul att se dom spela. I andra halvlek kom Fia ut planen och då var jag stolt! Hon gjorde en assist, och då skrek jag extra mycket på henne! Hon spelade såklart kanonbra och hela laget var duktiga. Deras tränare verkade väldigt rolig! Tyvärr förlorade dom, men Fia var glad ändå för hon fick ju spela :D Tog en del kort, men dom lovar vi att ladda upp senare!

Efter matchen gick vi hem och jag lagade pannkakor åt oss, det förtjänade Fia idag :) Det var himla gott! Satte oss i tvrummet och käkade och vi sitter här fortfarande och dunkar högsta volym på The Voice!

Imorgon har vi som vi alltid har på söndagar: städdag! Undra vilka som tänker göra sina uppgifter...haha.

Tack för en superlördag Fia!

//Debban

Lördagsmorgon

i Bergen är det och vi vaknade tidigt första gången på en helg. Man har nog vant sej vid att gå upp vid sex under veckorna. Deb har precis varit ute på en morgonpromenad och nu ska vi snart ner och käka frulle. Finns inget varmvatten nu heller och kommer inte få det förrän början på nästa vecka.. Jobbigt läge!!

Slänger in ett inlägg efter matchen ikväll.. Ha en bra dag!! Det ska vi för det ser ut att bli fint väder idag..
// Sofia

Fotboll i Norge

oj oj oj, vilken chock jag fick när Deb och jag för en timme sedan satt och glodde på The Voice - Killer Karaoke (som fortfarande finns i Norge) fick jag plötsligt ett sms från Roar. Min fotbollstränare här i Norge och det stod typ: Du har blivit uttagen till truppen imorn mot Voss på Nymark - sista seriematchen, gratulerar! Så imorn ska jag alltså spela match med mitt norska lag haha ;p På konstgräs och jag hoppas verkligen inte att det regnar för då är det inte kul.. Men ska bli kul att spela, men jobbigt när jag inte kan några namn och jag känner att jag inte kan snacka svenska på planen så dom fattar mej men men, hoppas att det ska gå bra iaf!!



Deb och jag åkte till stan efter jobbet för att fixa lite saker och fick typ inget gjort för skattekontoret stängde tidigare idag eftersom att det var fredag och banken dampade loss på mej när jag kom och skulle fixa kontonummer men men får ta det någon annan dag då..

Nu blire snart sängen så jag är utvilad tills imorn, det är då det gäller!!
// Sofia

Onsdag och Torsdag .

Nu är jag nyss hemkommen från jobbet och det blev en dag på Årstad brannstajon barnehage.. Har käkat massa gott idag : ) Äggmacka, ostmacka, skinkmacka och våfflor med smör : ) Mumma!! Har gått mkt bra idag och imorn är det samma barnehage som gäller.
Ska jobbar från halv åtta till tre. Måste skynda mej fort som fan sen för att hinna med någon buss mot sentrum. Ska till banken innan den stänger vid halv fyra. Kan bli stressigt men hoppas hoppas att jag hinner! Sen ska Deb och jag till Likningskontoret och fixa lite om vi hinner det! Jobbigt att man jobbar till fyra och då är banken och det stängt och man jobbar varje dag. Inte lätt att hinna med det då! Därför måste man gå lite tidigare, för jag tänker ju inte ta en dag ledigt för det inte.

Nu håller Deb på med maten och jag ska ner och hjälpa till när jag skrivit klart detta och sedan ska jag till Danmarksplassen och träna fotboll : ) Dock äre lite jobbigt att den är så sent. Börjar vid kvart i åtta så tränar iaf till nio och då är jag inte klar förrän nästan tio med allt och då är det dags att gå och lägga sej. Men sånt man får ta..

Igår blev det en långrpromenad efter jobbet med Deb och vi gick i MASSA trappor och uppför Ulrikbacken och den var brant kan jag lova er! Shit, vad jobbigt det var. Mkt lättare att springa så det fick bli lite löpsteg i slutet av den när vi var trötta på att gå.. Väl uppe, var det ingen dålig utsikt. Hittade tillbaka hem sen igen och då blev det dusch och matlagning.

Tog sedan bussen in till stan för att ta ut pengar till hyran och sen köpa chess-startpaket. Hoppas på att vi får igång våra mobiler i helgen! Kommer slänga upp våra norska mobilnummer här då! Träffade en svensk som jobbade i affären som var från Kalmar som vi snackade lite med och han hjälpte oss..

Nu till vädret: igår var det också fint som det har varit nu i en vecka. Helt underbart har det varit. Idag har det duggat lite men man har inte kännt mkt av det men det är dimmigt och snart kommer nog det "rätta" Bergen vädret fram igen skulle jag tro!!

// Sofia

Från väntan och strul till blöjbyten

Blev visst inget bloggande igår för det blev lite strul med massa vi skulle fixa men det löste sej till slut. Skönt det! Ville bara att den dagen skulle ta slut. Började reda efter jobbet när jag väntade 45 min på bussen. Den kom aldrig, lite jobbigt.. Så jag tänkte jag går hem men när jag var på väg kommer bussfan så jag fick springa ner för massa trappor och allt och hann precis till nästa busstopp. Himla tur det för hade lovat Deb en promenad efter jobbet. Det var skönt!

Hem och fixade en god middag bestående av: stekta grönsaker, stuvade makaroner och korv : ) Sen var det dags för betalning av resa hem och grejer men det blev bra efter ca 4 timmar ;p

Idag var det fint när man vaknade igen, inget regn sen i torsdagskväll nu under dagtid. Hur skönt som helst! Idag har det verkligen varit varmt och skönt.. hoppas att dt håller i några flera dagar.

Jobbet gick bra och när jag kom hem slängde jag ihop en soppa till middag och sen blev det fotbollsträning : )
Btw. så har jag bytt min första blöja i hela mitt liv, det blev igår och min första bajsblöja blev idag. Det har gått bra och det känns inte helt fel att kunna det nu heller! Nu har dt blivit ett par st och det är ju inget jag ser fram emot direkt men det är sånt som måste göras..
Har läste dagens fulaste mening i en bok på jobbet idag också: "Jeg plytrer mens jeg dusjer" och det är på svenska typ "Jag visslar medan jag duchar"

En grej till som jag kom på att jag glömde skriva som är ganska viktigt för oss här i Norge är att Deb och jag "snodde" en ostskiva var från en av guttarna i huset och det var ju inte lite gott! Har inte ätit ost på över en månad så ni kan tänka er vad vi njöt.. : )
Deb tkt även att vi skulle unna oss en pizza när vi har fått lön. För er som inte visste så är dt typ billigt med pizza när det kostar 199:-  Så hoppas verkligen att det smakar bra!

Nu blire sängen när som helst!! Godnatt Sverige!
// Sofia

Söndag i Bergen

Vaknade vid tio ungefär och gck upp ganska snabbt för att få äta frulle själva! Nu har vi precis kommit in efter en promenad i det fina vädret som har hållt i sej sen i fredags och det har varit kanongött!! Alltså inget regn än och det är ett under typ..  Gick ut för att leta efter min barnehage som jag ska till på fredag och vi hittade den efter ett tag. Sedan gick vi förbi Brann på vägen tillbaka och då har det varit något öppet hus elr något. Vi gick in och kollade lite och fick se några av spelarna och lite så. Fränt fränt haha ;p Det är också helt sjukt vad dött det är i Norge på söndagar. Man ser inte mkt folk när man är ute och trafik finns det typ inte någon. Skönt äre haha ;P

Nu har vi även hunnit med att städa toaletten som vi fick denna gång. Blir säkert Bonde söker fru efter detta inlägg för vad ska vi annars göra??

Egen wok blire till middag idag och det ska bli gött! Efter det kan man ju inte mer än se fram emot en ny vecka med nya barnehagar och massa träning..
// Sofia

Ännu en solig dag !

Sov till elva och när vi kollar ut ser vi att det är fint väder idag också. Glada vi blev då elr?? Detta händer inte för ofta så det var bara att käka en god frukost bestående av gröt och äggmacka : ) Upp till rummet och dra på musiken på hög volym och fixa sej lite idag också..

Drog till Bryggen och checkade in turistgatan med massa gamla hus och småbutiker. På torget var det även fisk- och grönsaksmarknad och Deb var helt exalterad av fisken, vilket jag inte var.. Vi bestämde oss iaf för att köpa grönsaker efter att ha sett en skylt som det stod: plocka en påse för 29 kr. Vi tryckte i så mkt som gick och fick med oss bl.a: gurka, tomat, lök, morot, paprika, rädisor, purjolök och vindruvor. Lite nöjda vi var med det köpet. Eftersom vi inte har ätit grönsaker på snart en månad så var det helt underbart gott : )

Just nu sitter vi och lyssnar på fotbollen på datorn och det är lyx för oss här i Norge!! Guttarna har precis gått iväg på maskerad elr något för dom så lite roliga ut..

Här kommer lite bilder från dagen och på lyxmaten : )








En lite äldre bild från veckan när vi hade det ISKALLT i huset. Det var bara att klä på sej och så här snygg var jag då!! ;p


// Sofia & Deborah

No rain in Bergen so far!!

Började dagen med sovmorgon : ) Men var ändå lite duktiga och ställde kl på nio för att ligga och dra oss till halv tio. Då tog vi på oss kläder och gav oss ut i det FINA väret. Vi klagar jämt på att det regnar och idag när vi drog upp rullgardinen lös solen ute. Deb lyckades också se att det var frost på bergstoppen och det sa hon ett antal ggr under förmiddagn och JA Deb, det var fint!! Skulle va kul att va där uppe men det ska vi nog också hinna med innan vi åker hem.. Då blir man glad när man är här kan jag lova! Vi gick till Europris, Rimi och Kiwi för att handla lite mjölk, ägg och korv m.m. Kom hem 1,5 timme senare och då blev det en mkt god frukost med den godaste gröten och äggmackor : )

Drog upp till vårt rum och dunkade loss elr (hade disco som Vidar undrade om vi hade haft) och fixade oss. Man känner sej så fräsch när man får ta på sej något annat än myskläder och regnkläder. Har inte på oss för "fina" kläder så ofta. En gång i vecka om vi har tur får vi känna oss som man gör typ varje dag när man är hemma i Sverige.

Vi tog bussen in till stan och fixade lite grejer och kollade in vissa affärer. Jag säger varje gång att det är helt sjukt så många köpcenter det finns här, kommer inte ens hinna gå i alla innan man ska hem typ..
Dum som jag är så tror jag ju fortfarande att vi är i Vimmerby elr något för när det kommer ett övergångsställe ställer sej Deb och väntar på att det ska bli grönt medans jag går och ställer mej mitt i vägen och typ undrar varför hon inte kommer.. Jag skulle ju kunna bli påkörd när som.. Tack Deb för all hjälp jag får när jag ska gå över gatan haha ;P Bara tanken från oss två att jag egentligen skulle bott i New York nu, hur skulle det gått?? ;p

På tal om att Deb hjälper mej så har hon lärt mej mkt bra grejer här i Bergen. Jag har till och med börjat äta lite kryddor till maten och så.. Det skulle jag aldrig gjort om jag varit hemma, det blir ju så mkt godare... Tur att jag har henne med mej! Det tackar jag Deb för att jag fick följa med!

Nu är vi hemma och ska snart börja med fredagsmys, käka mat och kolla på Idol om det funkar idag.. Annars blire X-factor på tv:n för det är live från Bergen idag tydligen så det ska bli kul att se det.. Om det finns någon talang elr så haha ;p

Nu är det dags att sluta skriva känner jag!
Ha en bra helg! Det ska vi..

// Sofia

=)

Har vairt hemma i snart två timmar och dagen har verkligen varit toppen : ) Lite kallt, blåsigt och regnigt dock men är van ju.. Kom till barnehagen vid tio och då var det dags att gå på tur.. Väl framme var det inte varmt. Slog upp ett tält och tände en eld och åt mackor och drack varm oboy och jag kände att detta kommer bli en bra dag och dt blev det : )

När vi kom hem igen var kl redan ett och då var det bara två timmar kvar tills jag slutade.. skönt det!
Imorn och på måndag ska jag tillbaka till samma barnehage och det ska bli kul : )  Hoppas på att jag också är ledig på fredag då blire stan en sväng med Deb!

Nej, nu ska vi laga mat.. Hungrig till max nu och idag blire nudlar och majs : )
// Sofia

Blåsigt i Bergen .

Igår skrev jag ju att det ade blåst massa hela dagen och det hade det men inatt har det varit värre och nu på morgonen efter det att Deb stack till jobbet har det var extremt.. helt sjuk!! Hoppas att man inte blåser bort sen när man ska va ute och leka och massa bara.. Blir ju så mkt kallare om det blåser med..

Jag sov till åtta idag och nu ska jag gå ner och öra iordning mej lite frukost. Gröt fåre bli : ) (Pernilla, snart är första satsen av gröten slut så ska göra nya nästa vecka) & (mormor, om du läser detta så kan du förbereda dej på att baka MASSA bullar som vi kan ta med efter jul också)  =)

Btw. så har vi varit här tre veckor ikväll och jag har redan läst ut två ganska så tjocka böcker.. Imponerad av mej själv fan.. Så har någon någon bra bok när jag kommer hem sen så lånar jag gärna med mej den hit efter jul!!

Gotta go!!
// Sofia

Ny vecka - ny barnehage

Blev ingen uppdatering igår vad jag vet, men kanske.. har inte så bra minne för att komma ihåg det.. Igår ringde iaf Helena till mej kvart över åtta och undrade om jag ville åka till Kristianborg och jobba.. Denna gång hade jag ätit frulle och det med Deb så jag satt klar och var redo att åka iväg och jobba så va där ca nio redan.. Det gick bra och det var inte så hemskt som de andra säger att det är där.. Kanske kom jag på en bra avdelning? Jag hade iaf kul! Fick jobba till halv fem då dom undrade om jag kunde hjälpa till att stänga.. Klart man säger Ja till det haha ;p

Idag har jag varit på mitt älskade Montana - men idag var det inte så jättekul vissa stunder då det finns extremt jobbiga ungar där men men, jag är hemma efter ännu en dag där nu iaf.. Har träning om 20 min men det har blåst typ storm och ösregnat hela dagen idag så känner att jag inte orkar träna idag.. Illa illa, känner mej lat nu kan jag lova er men har gjort situps, armhävningar och lite styrka iaf.. När Deb är klar i duschen ska jag in en sväng och sen ska vi kolla om vi får igång Svenska Hollywoodfruar..

När jag slutat jobba idag hade jag fått ett sms av Jardar om jobb imorn.. Jag kan gå till jobbet, hur skönt är inte det?? Om allt som stod i sms:et så börjar jag inte förrän 10 heller.. Kan ju va skönt att sova lite. Ska till brandstationens barnehage.. Får vi se hur det är där! Kul att testa nya men det är även kul att va på samma då man lär känna barnen mer och mer och man känner sig säkrare på vad man ska göra och så.. Men det ska nog gå bra för vi hoppas på.. : )

Får se om det dyker upp något mer jobb för mej denna vecka. Jag hoppas på det iaf.. Deb är ledig på fredag - iaf från sitt som hon varit på för dom har ju höstlov denna vecka så det var inte öppet på fredag.. Då ska hon fixa lite med skattekorten och det som vi har fått.. Vi tror även att vi har fått våra norska personnummer nu så snart har vi norskt mobilnummer.. Får se om det blir billigare med det!!

Hoppas alla har det bra där hemma och att ni trivs med hösten som jag har hört har kommit.. Här är den snart över känns det som..
// Sofia

Fotbollssöndag

Gick upp runt halv elva idag och började med att slänga in en maskin tvätt. Andra är inne nu, väntar på att den ska bli klar så tredje kan slängas in. Jobbkläderna måste vara torra tills imorn.. Viktigt, viktigt! Deb har ju jobb två veckor framåt och det är skönt för henne. Själv vet jag bara på tisdag men det blir ju till att gå upp tidigt iaf.. Hoppas på att dom ringer!

Nu ska vi snart gå ner och laga lite käk och sedan vid fem ska vi kolla på fotboll på tv:n och runt halv sju drar vi ner till Nymark och kollar in mit lag när dom har match.. Ska bara se lite hur dom spelar och så på match. Ska bli kul tycker jag.. Deb tycker nog inte det är lika kul men hon ställer nog upp ändå tror jag.. ;P

Ikväll blire det Ensam mamma söker och apelsin : ) Första frukten sen vi kom hit och det ska bli såååå gott!!
// Sofia

Kul dag!

Ändå att vädret inte var det bästa idag så satsade Deb och jag på vinterjacka och vanliga skor, alltså inga gummistövlar och det var ju hur skönt som helst att känna sig lite uppklädd för en gångs skull.. Fick bli vanliga stövlar denna gång..

Åkte med bussen till Åsane storsenter kvart över två och kollade in butikerna där och det finns mkt så vill shoppa lite innan jul där, vore inte helt fel, i sådana affärer som inte finns hemma : )  Sen traskade vi bort i regnet till Ikea och kollade, var kul att checka läget där.. Köpte varsin pølse, brus och softis - på svenska är det korv, läsk och glass. Det satt fint efter att inte ätit korv, kött elr något på över två veckor.. Har nog aldrig njutit så mkt av en liten korv som idag..

Tog bussen mot Hordvik och den bussresan var inte så himla rolig. Busschaffören var helt skum. Det är inte många som vet vart man ska gå av om man frågar efter olika ställen och så var det idag men vi hittade och kom rätt direkt. Emma och Ella stod och väntade på oss som dom hade sagt och vi gick in. Dom bodde fint och vi blev bjudna på morotskaka som Amanda hade bakat. Mkt gott.. Deb fick te också och då var hon nöjd typ haha ;P

Fick vänta på andra bussen länge på vägen hem när vi väl hade kommit in till Sentrum men men.. Väl hemma runt halv elva så var det skönt. Nu checkar vi loss olika grejer på internet.. Har även börjat fundera lite på olika julklappar till folk och det ska vi nog kunna hitta på något bra tillsammans..

Nu blire snart sängen för imorn väntar ännu en städ- och tvättdag (känns inte som det var så länge sedan).
Godnatt Sverige!!

// Sofia & Deborah

Mot Ikea

Vaknade runt tio idag och det var skönt med sovmorgon.. Frukost på det och sen blev det dusch för min del för att sedan dunka loss på musik och fixa sig för en tripp mot Åsane och Ikea.. Hoppas ingen av guttarna är hemma för då har dom inte haft en lugn stund de senaste två timmarna haha ;P

Om ca en timme går bussen mot Åsane och ikea och vi hoppas att vi kommer hitta, men det ska vi nog lyckas med.. Sen ska vi ta buss 280 mot Tellevik/Salhus elr något för ett besök hos de andra Vimmerbytjejerna.. Ska bli trevligt : )

// Sofia

Äntligen helg

Då var fredagen snart slut också och det är dags för helg : ) Som vi har längtat, nej då, det har varit kul att jobba men det är skönt när helgen kommer och vi får sova och allt! Tripp till Åsane imorn med och det ska bli gött!!

Tog bussen direkt till statjonen för att möta Deb - ett besök på apoteket, rådhuset och Rimi fick det bli för lite inköp av frukost och grejer.. Buss hem sen och laga mat - pasta och pastasås och nu sitter vi i sängen och gör inte allt för mkt.. Tre av guttarna är ute och röjer ikväll (som vanligt).. Därför är det lugnt och skönt hemma i huset..

Godnatt Sverige!
// Sofia

Torsdagkväll .


Det är mest Fia som varit aktiv med den här bloggen, så nu när gullungen är och tränar fotboll så tänkte jag passa på och skriva ett inlägg :)

Dagarna här i Bergen går så fort! Idag har vi varit här i 2 veckor, och det firar vi väl med te och gröt när Fia kommer hem!
När det gäller mat så är det något vi pratar om varje dag känns det som.."åh så gott det vore med tacos" eller "fan vad jag ska äta när jag kommer hem till jul"...fast vi svälter inte här, det lovar jag! Vi äter oss mätta, bara att vi kanske inte äter lika mycket som vi hade gjort om vi varit hemma :)

Imorron är det äntligen fredag, och det ska bli så skönt med helg! På lördag tänkte vi ta oss en busstur till Ikea och Hordvik för att hälsa på våra Vimmerbytjejer, ska bli kul!

Nu blir det lite te, hinner dricka en kopp innan Fia kommer hem, hon är ju inte lika förtjust i te som jag är ;) Och te är bra för halsen, jag har åkt på en jäkla förkylning! Blir inte förvånad, så mycket som alla barn hostar och dreglar på oss. Men inte deppa för det! :)

Nu ska jag ta mej ner till köket!
Och du Fia, fan så glad jag är att vi är här!

// Debban


RSS 2.0